Maxell Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Po wielu perypetiach, udało mi się wreszcie zdobyć jedyną, do tej pory wydaną pozycję bibliofilską, traktującą o produkcji musztardy. Książka wydana w roku 1953, w maleńkim, jedynie 620 egzemplarzowym nakładzie.Miała dojść przed świętami, ale otrzymałem ją dopiero dzisiaj.Mam nadzieję, że na pewno niejedna osoba skusi się na domową produkcję musztardy wg starych, zdrowych zasad. Zdjęcie: Bank zdjęć WB Edytowane 1 Lipca 2018 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14955-rok-1953wyj%C4%85tkowy-unikat-wyr%C3%B3b-musztardy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko30 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Musztarda w proszku, produkt pojawiający się w wielu przepisach ale nie w sklepie. Super. Tylko czy można to zrobić w warunkach domowych. Dzięki Maxwell za udostępnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14955-rok-1953wyj%C4%85tkowy-unikat-wyr%C3%B3b-musztardy/#findComment-582817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Mieszasz wszystkie składniki, tak jak do musztardy zwykłej, ale pomijasz ocet i wodę. Te dodajesz, w proporcjach podanych w recepturze głównej, dopiero po rozpakowaniu sproszkowanej musztardy, przed jej użyciem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14955-rok-1953wyj%C4%85tkowy-unikat-wyr%C3%B3b-musztardy/#findComment-584415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dla potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14955-rok-1953wyj%C4%85tkowy-unikat-wyr%C3%B3b-musztardy/#findComment-584416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Niedawno robiłem musztardę z mielonej gorczycy ,którą gotowałem z octem jabłkowym.Po wystudzeniu dla złagodzenia goryczki dodałem trochę miodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14955-rok-1953wyj%C4%85tkowy-unikat-wyr%C3%B3b-musztardy/#findComment-584501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Stycznia 2018 robiłem musztardę z mielonej gorczycy ,którą gotowałem z octem jabłkowym Przeczytaj uważnie powyższy materiał, który zamieścił Maxell.Zobaczysz ile czego ubiłeś tym gotowaniem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14955-rok-1953wyj%C4%85tkowy-unikat-wyr%C3%B3b-musztardy/#findComment-584504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.