Skocz do zawartości

Kurs podstawowy II stopnia 02/18 w Łazach, w dniach 02-04 marca 2018 r


Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy w naszej historii Kurs Podstawowy II stopnia (SDM II) Nr 02/18 w SDM WD w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 02 do 04 marca 2018 r.

 

Kurs skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
 

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Marcin Niewiadomski

2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14980-kurs-podstawowy-ii-stopnia-0218-w-%C5%82azach-w-dniach-02-04-marca-2018-r/
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy w naszej historii Kurs Podstawowy II stopnia (SDM II) Nr 02/18 w SDM WD w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 02 do 04 marca 2018 r.

 

Kurs skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
 

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Marcin Niewiadomski

2. Bolesław Jastak
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy w naszej historii Kurs Podstawowy II stopnia (SDM II) Nr 02/18 w SDM WD w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 02 do 04 marca 2018 r.

 

Kurs skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
 

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Marcin Niewiadomski

2. Bolesław Jastak
3. Jacek Janocha
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy w naszej historii Kurs Podstawowy II stopnia (SDM II) Nr 02/18 w SDM WD w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 02 do 04 marca 2018 r.

 

Kurs skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
 

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Marcin Niewiadomski

2. Bolesław Jastak
3. Jacek Janocha
4. Robert Szlachcic
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

No Marcin - co by Ci nie było smutno też się zapisałem  ;)   Rafał  też jest chętny ( po rozmowie telefonicznej - trochę mnie przekonał :D )- i zapewne się zapisze 

Muskie - to ryba 🙃

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy w naszej historii Kurs Podstawowy II stopnia (SDM II) Nr 02/18 w SDM WD w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 02 do 04 marca 2018 r.

 

Kurs skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
 

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Marcin Niewiadomski

2. Bolesław Jastak
3. Jacek Janocha
4. Robert Szlachcic
5. Waldemar Gwiazdowski
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Mam nadzieję, że jest więcej chętnych na zapoznanie się z następnym krokiem - szczególnie, jak ktoś ma już pojęcie o podstawach , a jest wśród nas Takiej Braci dużo osób - co chcieli by robić lepiej i więcej. Na każdym szkoleniu przybywało mi wiedzy - jak to określiła droga Siostra - duży krok na drodze ku słońcu ( wiedzy wedzarniczej) ;)  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy w naszej historii Kurs Podstawowy II stopnia (SDM II) Nr 02/18 w SDM WD w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 02 do 04 marca 2018 r.

 

Kurs skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
 

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Marcin Niewiadomski

2. Bolesław Jastak
3. Jacek Janocha
4. Robert Szlachcic
5. Waldemar Gwiazdowski
6. Kazimierz Błaszczyk (wpłata 245,00 zł)
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

  • 3 tygodnie później...

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy w naszej historii Kurs Podstawowy II stopnia (SDM II) Nr 02/18 w SDM WD w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 02 do 04 marca 2018 r.

 

Kurs skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
 

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Marcin Niewiadomski (wpłata 245.00 zł)

2. Bolesław Jastak
3. Jacek Janocha (wpłata 490,00 zł)
4. Robert Szlachcic (490,00 zł)
5. Waldemar Gwiazdowski
6. Kazimierz Błaszczyk (wpłata 245,00 zł)
7. Tomasz Tomasik
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Witam - Czy z zacnego grona ma ktoś ochotę na kolejny krok w stopniach wtajemniczenia :D  - będzie raźniej

Muskie - to ryba 🙃

A czy warunkiem niezbędnym jest uczestnictwo w kursie piewszego stopnia? J

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Coś mi się wydaje Muski że oprócz nas i kilku zapisanych kolegów wszyscy są już na bardzo wysokim poziomie i nie potrzebują dodatkowych rad ani praktyki kol. Bagno i Dziadka :) Wielka szkoda, bylibyśmy pierwszymi w historii tego forum którzy w takim kursie uczestniczyli. Forum jest obszerne, mnóstwo wiedzy którą można przyswoić ale praktyka i teoria to jest przepis na sukces. Mamy przepisy branżowe słynną szesnastkę, weźmy chociażby kiełbasę krakowską, są tam podane klasy mięsa jakie mamy użyć, ale nie ma podanych z jakich mięśni szynki byłaby najlepsza. Są przecież mięśnie miękkie, twarde, jasne i ciemne. Z jednych będzie lepsza nasza krakowska a inne lepiej dać na kiełbasę chociażby wiejską. Wiem że niektórzy forumowicze doskonale to wiedzą, Ja też bym chciał :( 

Widze przyjaciela Kazia - już część wpłacił - tez chętnie to zrobie - może jeszcze jest nadzieja  :D 

Muskie - to ryba 🙃

Tak gwoli przypomnienia - może  mamy chętnych - co by się nam odbył ten kurs? chyba się Drogie SiBy nie boimy i nie zostajemy na stopniu podstawowym ?

Muskie - to ryba 🙃

Czy gdzieś można zapoznać się ze szczegółowy zakresem tematycznym tego kursu? Szukałem na stronie Szkoły ale niestety nie znalazłem.

Z góry dziękuję

No drogie SiBy - jestem pod wielkim wrażeniem - wiedzy tzw drugiego stopnia - tylko 7 osób ? Z tego co wiem to jeszcze jeden z kolegów jest chętny - chociaż też wie dużo - ale tej wiedzy na kursach u Andrzeja  jest jak na uniwersytecie  Zawsze się wyjeżdża  z większą głową  :D  zawsze są rozwiązywane wszelkie niejasności - lub  wyeliminowane wady realizacyjne których na co dzień nie widzimy - będąc pewni swojej wiedzy - nie do końca słusznej ( piszę o sobie)  :facepalm:  - Notes już szykuję ;)  - aparat foto też  :D  ;) 

Muskie - to ryba 🙃

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy w naszej historii Kurs Podstawowy II stopnia (SDM II) Nr 02/18 w SDM WD w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 02 do 04 marca 2018 r.

 

Kurs skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
 

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Marcin Niewiadomski (wpłata 245.00 zł)

2. Bolesław Jastak
3. Jacek Janocha (wpłata 490,00 zł)
4. Robert Szlachcic (490,00 zł)
5. Waldemar Gwiazdowski
6. Kazimierz Błaszczyk (wpłata 245,00 zł)
7. Tomasz Tomasik (wpłata 245,00 zł)
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Jacku, powinniście sami rozpocząć akcję naboru w mediach społecznościowych. To bardzo dobry sposób na powiększenie listy chętnych. 

Do końca miesiąca podniosłem limit rezerwacji.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Nadszedł czas wyciągnąć ostanie działa armatnie. Mianowicie o wiedzy którą można na takim kursie zdobyć chyba już nie muszę pisać, przez te 2 dni dowiemy się i spraktykujemy więcej niż przez naście a może dziesiąt dni czytania forum. A jeśli komuś się wydaje że kurs jest za drogi to pamiętajcie że wszystkie zrobione przez nas wyroby dzielimy i zabieramy do domu. Na ostatnim kursie z dziczyzny odjeżdżałem jako jeden z ostatnich i razem z kol. Bagno zważyliśmy taką jedną paczuszkę którą dostawali kursanci. Ważyła 5.50 kg!! Proponuje udać się na stoisko i zobaczyć ile takie swojskie (bez żadnych wypełniaczy) wyroby kosztują! tak na szybko myślę że 150-200 zł. Do tego jeszcze dochodzi wspaniała kuchnia małżonki Andrzeja, w piątek wieczór zostaliśmy przywitani duszoną dziczyzną, sam do końca nie wiem co to było ale chyba polędwica. Rzadko chodzę po restauracjach a już na pewno nie po takich gdzie dają tak wykwintne dania. I to wszystko macie w cenie! Atmosfery wycenić się nie da...

Nadszedł czas wyciągnąć ostanie działa armatnie. Mianowicie o wiedzy którą można na takim kursie zdobyć chyba już nie muszę pisać, przez te 2 dni dowiemy się i spraktykujemy więcej niż przez naście a może dziesiąt dni czytania forum. A jeśli komuś się wydaje że kurs jest za drogi to pamiętajcie że wszystkie zrobione przez nas wyroby dzielimy i zabieramy do domu. Na ostatnim kursie z dziczyzny odjeżdżałem jako jeden z ostatnich i razem z kol. Bagno zważyliśmy taką jedną paczuszkę którą dostawali kursanci. Ważyła 5.50 kg!! Proponuje udać się na stoisko i zobaczyć ile takie swojskie (bez żadnych wypełniaczy) wyroby kosztują! tak na szybko myślę że 150-200 zł. Do tego jeszcze dochodzi wspaniała kuchnia małżonki Andrzeja, w piątek wieczór zostaliśmy przywitani duszoną dziczyzną, sam do końca nie wiem co to było ale chyba polędwica. Rzadko chodzę po restauracjach a już na pewno nie po takich gdzie dają tak wykwintne dania. I to wszystko macie w cenie! Atmosfery wycenić się nie da...

BORSI  to nie ostatnie działa - a jedynie szczera prawda - o kuchni ostatnio nie pisał‚em  :thumbsup: ale czasem zdarza mi się jadać poza domem - i tak naprawdę  Regina ma u mnie pięć  gwiazdek w skali 5 gwiazdkowej  i  NIKT tego chyba nie zaneguje . Ważne tez jest to ,iż nie ma tam atmosfery zadęcia  a sympatia i tłumaczenie ​ - nie rozumiem, nie wiem  lub nie jestem pewien - pytam   nikt się nie śmieje a jedynie tłumaczy dlaczego,  jak , po co  i jak powinno być prawidłowo . Z mojej wiedzy ludzie się krępuja jechać bo może się okazać że ich wiedza wędliniarska nie jest najwyższa - ale przecież po to jest kurs ​ by wiedze zdobyć i doszlifować  :yes: 

Muskie - to ryba 🙃

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.