DZIADEK Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 W czasie porządków znalazłem trzy książeczki o mięsie i przetworach .Oto dwa przepisy w orginale z książki ,,Domowe przetwory z mięsa'' - W. Poszepczyński -1985r oraz podobna receptura z innej książki Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1518-domowe-przetwory-z-mi%C4%99sa-kie%C5%82basy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 oraz podobna receptura z innej książki Obrazek Witam. W dziale kiełbasy - inne kełbasy - znalazłem recepturę na kiełbasę surową suszoną - jest taka sama - autor Bromba. Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1518-domowe-przetwory-z-mi%C4%99sa-kie%C5%82basy/#findComment-33068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ten przepis pochodzi z książki ,,Domowe przetwarzanie i konserwowanie mięsa'' autorzy Feliksa Starzyńska i Anna Ners-1986r. Odnośnie tego przepisu w dziale kiełbasy To Bromba nadesłał a to jest inne znaczenie od wyrazu autor. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1518-domowe-przetwory-z-mi%C4%99sa-kie%C5%82basy/#findComment-33088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam. Ten przepis pochodzi z książki ,,Domowe przetwarzanie i konserwowanie mięsa'' autorzy Feliksa Starzyńska i Anna Ners-1986r. Odnośnie tego przepisu w dziale kiełbasy To Bromba nadesłał a to jest inne znaczenie od wyrazu autor. Pozdrawiam Dziadku jak przeczytałem recepturę , którą znalazłeś od razu skojarzyłem, że gdzieś to już czytałem więc podałem źródło gdzie to znalazłem.Mi też od razu przyszyszło do głowy słowo na P :wink: ale pdodałem suche fakty co znalazłem. A ocenę pozostawiłem forumowiczom. Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1518-domowe-przetwory-z-mi%C4%99sa-kie%C5%82basy/#findComment-33095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Z miesiąc temu zrobiłem podobną kiełbasę. Dostałem przepis od ojca kolegi i równocześnie dostrzegłem taką kiełbasę na straganie, na targowisku. To mnie zmobilizowało do roboty.Krojona, nie wędzona, surowa, suszona.Właściwie była to tylko: łopatka z własnym tłuszczem, sól, saletra, pieprz i czosnek.Kiełbasa wyszła b.dobra, ale trzeba się liczyć z faktem, że jest to twarda kiełbasa, właściwie to się ją żuje, a nie je. Tak jak podano w którymś z przepisów: "doskonała do piwa".Wyszukuję wszystko co można zrobić bez wędzarni, zbuduję ją latem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1518-domowe-przetwory-z-mi%C4%99sa-kie%C5%82basy/#findComment-33101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.