Siara Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Polecam do poczytania :grin: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75480,5134828.html Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1527-najni%C5%BCsza-p%C3%B3%C5%82ka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Kiedy szary obywatel państwa polskiego chciałby uruchomić małą produkcje zdrowej żywności , na naturalnych składnikach i bez konserwantow to musiałby przejśc tyle badań, procedur i innych rzeczy , że po dwuch dniach dałby sobie spokuj, a tu nas trują w biały dzień i wszystko sie mieści w normach. Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1527-najni%C5%BCsza-p%C3%B3%C5%82ka/#findComment-33283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam To już nawet szkoda czasu na czytanie takich artykułów . Wiadomo że produkcja na skalę przemysłową tak wygląda i będzie szła w kierunku jeszcze większego wyzysku człowieka kosztem jego zdrowia . To jest czysta manipulacja jednostek nad większością . Jedyna rada kupować jak najmniej produktów wysoko przetworzonych no i chociaż trochę wiedzieć co się dzieje wokół nas . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1527-najni%C5%BCsza-p%C3%B3%C5%82ka/#findComment-33286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Powyższy tekst powienen przeczytać, każdy konsument udający się na zakupy do sklepu wielkopowierzchniowego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1527-najni%C5%BCsza-p%C3%B3%C5%82ka/#findComment-33305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 w dziale technologia dla zaawansowanych umieściłem link do artykułu z "Gazety Wyborczej" z 26. października 2002r. w którym dziennikarz opisuje swój tygodniowy pobyt w małym zakładzie mięsnym 20-sto osobowym.Oto niektóre fragmenty: - Kupując szynkę w sklepie, nikt z nas nie wie, czy woda z wielofosforanami i pochodnymi azotu zajmuje w niej 30, 50 czy 70 procent - 80 proc. kosztów produkcji stanowił do niedawna surowiec. Wrzucanie coraz większych ilości ścięgien, skór i tłuszczów do kutrów (młynów) mielących mięso na parówki i kiełbasy nie było już rozwiązaniem na miarę tych czasów. Producenci zdecydowali się na krok bardziej radykalny - uzupełniać na masową skalę najdroższe gatunki wędlin najtańszym surowcem - wodą. - Pan Bogdan obsługujący nastrzykiwarkę, zasuszony posępny flegmatyk po pięćdziesiątce, jest jednym z najważniejszych pracowników w firmie. Od jego umiejętności zależy wydajność całej masarni. - - Do czego lejecie najwięcej wody? - pytam Zygmunta, kiedy przerwa w dostawie solanki wstrzymała niemal całą produkcję w zakładzie. Przede wszystkim do wędzonki. Balerony, szynki, polędwica, a więc produkty o największej wartości handlowej. Kiedyś z dziesięciu kilogramów surowej szynki robiło się około 8 kg wędliny. Dziś z tych samych dziesięciu kilo najbardziej pazerni potrafią zrobić do 20 kg. Decyduje wyłącznie technologia. Ja jestem ograniczony kilkuletnią niemiecką maszyną, dzięki której mogę rozpędzić się do 50 proc. - w 100 kg surowca mogę wstrzyknąć maksimum 50 kg solanki Niżej jest jeszcze artykuł oSer seropodobny W 2005 r. pojawiły się w obrocie detalicznym, głównie w sieciach wielkopowierzchniowych, produkty podobne z wyglądu, kształtu i konsystencji do sera twardego dojrzewającego. Były to jednak wyroby, w których tłuszcz mleczny został w części zastąpiony tłuszczem roślinnym. W składzie produktów wymienione były także inne nietypowe dla sera twardego dojrzewającego składniki np. skrobia kukurydziana czy pszenna. Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1527-najni%C5%BCsza-p%C3%B3%C5%82ka/#findComment-33307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artgsm Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jesc swoje albo zaopatrywac sie na Forum :wink: Widzialem taka produkcje szynki, jak zakladalem system monitorngu u kolegi w zakladzie. Niezle sie wtedy pozarlismy. Ale koloega powiedzial ze nie ma wyjscia, bo konkurencja. Ale i tak zrobilem mu jazde. :blush: No i pomoglo, robi teraz bez tych sztuczek, z niewielka iloscia chemii, oczywiscie duuuuzo drozej niz reszta, ale stare babcie i bogatsi kupuja u niego, bo juz zdazyl wyrobic sobie dobre imie. :idea: Cytuj ENERGA. Bezplatny internet w Twoim gniazdku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1527-najni%C5%BCsza-p%C3%B3%C5%82ka/#findComment-33313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 O jakości i wydajności naszych wędlin by wszystko wiedzieć wystarczy wejść na strony producentów oferujących dodatki do wędlin . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1527-najni%C5%BCsza-p%C3%B3%C5%82ka/#findComment-33318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.