Kruszynka Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5951 Opublikowano 19 Października 2015 @daniel1886, witaj Ziomku i staraj się pisać poprawnie Staramy się zwracać na to uwagę. Popraw Wejherowo na dużą literę.Życzę powodzenia na stronce,stanowimy tu dość dużą i prężnie działającą kaszubsko-pomorską grupę,choć niektórzy w diasporze Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewo Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5952 Opublikowano 19 Października 2015 Witam wszystkich i pozdrawiam. Niezmiernie mi miło że dołączyłem do wędzarniczej braci. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5953 Opublikowano 19 Października 2015 Niezmiernie mi miło że dołączyłem do wędzarniczej braci. Na to byl najwyzszy czas.. Serdecznie witamy.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna Grodzka Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5954 Opublikowano 19 Października 2015 Ja też chcę się serdecznie z Wami przywitać. Wędzenie, to moje nowe hobby, którego mam nadzieję z Waszą pomocą rzetelnie się nauczyć. Życzę wszystkim wielkich satysfakcji z udanych wyrobów. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5955 Opublikowano 20 Października 2015 Witaj Anna i wszyscy nowi przyszli zadymiacze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
algiment Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5956 Opublikowano 20 Października 2015 Witam i ciesze sie ze moglem do Was dolaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5957 Opublikowano 20 Października 2015 No to witam, tych Wszystkich których do chwili obecnej nie przywitałem. Pozdrawiam. :) Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek60 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5958 Opublikowano 22 Października 2015 Witam szanownych forumowiczów Wędzarniczej Braci.Nigdy nie zrobiłem ani 1 grama "swojskich"wyrobów.Mam nadzieję,że dzięki Waszej pomocy nauczę się tej sztuki.Pozdrawiam Wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5959 Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Witaj , czytaj ucz się, to i zrobisz nie 1 gram swojskich wyrobów a całe tony mięcha przerobisz Edytowane 22 Października 2015 przez arkawroc Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-451821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania68 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5960 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Witam bardzo serdecznie wszystkich ,cieszę się że wreszcie należę do tak smacznej społeczności . Jestem z Kujaw i mam zamiar tworzyć więcej i lepiej z Waszą profesjonalną pomocą. Edytowane 25 Października 2015 przez ania68 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-452251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5961 Opublikowano 25 Października 2015 Ania68 witam i zapraszam do częstych odwiedzin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-452255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agmo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5962 Opublikowano 25 Października 2015 Witam wszystkich. Od dawna już przeglądam ten serwis i wreszcie dołączylem na zasadzie rejestracji. Mam małą wędzarnię drewnianą i świetnie sprawdza się do domowych - rodzinnych potrzeb. Cieszę się, że korzystam z Waszego doświadczenia i wiedzy, a i ja w miare nabywania pewności swoich działan podzielę się swoimi spstrzeżeniami.Pozdrawiamagmo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-452325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimek101 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5963 Opublikowano 27 Października 2015 Witam wszystkich. Podglądałam czasem to forum szukając przepisów na wędliny wędzarnicze - tak bez logowania. Z grzeczności się przywitałam i postaram sie klikać w te reklamy, żeby tak ogromna księga wiedzy na temat wędzenia (i nie tylko) nadal istniała Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-452770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5964 Opublikowano 27 Października 2015 Witajcie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-452781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5965 Opublikowano 27 Października 2015 Witajcie, czytajcie, klikajcie i się udzielajcie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-452805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulaski Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5966 Opublikowano 30 Października 2015 Witam serdecznieod dzisiaj i ja na tym forum. ilosć wiedzy nieprzebrana ..będę czerpał garściami.Może kiedyś i ja, komuś jakąś wiedzę przekażę.Pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-453266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy9914 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5967 Opublikowano 30 Października 2015 Witam wszystkich Zadymiaczy. Wasze forum od dawna odwiedzam anonimowo, a dziś postanowiłem się zarejestrować. Operuję na wschodnich rubieżach kraju.W przyszłym roku zabieram się do wzniesienia budowli 3 w 1 (grill+wędzarnia+ piec chlebowy). Przez zimę zamierzam stworzyć projekt, korzystając z Waszej wiedzy, pomocy oraz doświadczeń. Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-453405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grazynkakk Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5968 Opublikowano 31 Października 2015 Cześć, dzisiaj się dowiedziałam o forum i od razu się zarejestrowałam. Przygodę z domowymi wędlinami dopiero zaczynam, ale mam nadzieję, że się rozwinie. Z czasem na pewno powstanie u nas na posesji wędzarnia. Od kilku lat pieczemy z mężem chleb na zakwasie. Na razie w piekarniku, chociaż piec chlebowy mamy w domu. Niestety nie wybiła jeszcze godzina jego uruchomienia... W naszym jadłospisie przybywa pyszności robionych własnoręcznie - sama kiszę żur, robię jogurty, a właśnie od niedawna próbuję robić wędliny. Na razie w najprostszy sposób, w szynkowarze, ale mam nadzieję, że na tym nie poprzestanę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-453581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5969 Opublikowano 31 Października 2015 Witaj grazynkakk , no to wpadlas jak sliwka w kompot ,czytaj i rob pyszne wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-453586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5970 Opublikowano 31 Października 2015 Witam wszystkich nowo przybyłych Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-453587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5971 Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Cześć Wszystkim! Pozdrawiam z pięknej Warmii ;-) Przybyłem do Was z... Internetu ;-) Zaglądałem tu od czasu do czasu od bardzo dawna, ale że człowiek zawsze ma za dużo roboty, to nie było czasu tematem zająć się bardziej, ale miarka się przebrała i czas wdrożyć kilka kolejnych planów. Wiekiem i tradycjami jestem z tych, co znają smak prawdziwych wędlin, kaszanki pieczonej w dochówce, chleba z liści chrzanowych (to akurat bardzo przez mgłę), królika w śmietanie, własnego masła, twarogu i, i długo by wymieniać ;-) Pierwsze świniobicie jakie pamiętam musiało być w wieku maks 8 lat, więc wiem skąd się bierze mięso. chleb oczywiście sam również potrafię upiec, ale niestety zdrowie nie pozwala na ręczną robotę, a kuchnia w bloku nie pozwala na gromadzenie coraz większych zapasów sprzętu... Nie wiem jeszcze jak to kolejne na hobby znaleźć jeszcze czas, ale trzeba będzie coś wygospodarować, w końcu wędzenie da się robić w tym samym czasie co warzenie piwa czy termouszlachetnianie tego i owego ;-) Doświadczenia oczywiście w wielu wyrobach już mam, wędzenie, pieczenie chleba, podroby... to już od dawna się w domu robi, ale beż jakiejś regularności, ciągłości "produkcji". Smak, a przede wszystkim zawartość soli i różnych dziwnych dodatków w wyrobach zmusza mnie do działania. Dzieci dorastają, lada moment młodsze robi maturę i z całą pewnością będzie komu robić "wyprawki". Na co dzień zajmuję się szkutnictwem, spawalnictwem w nierdzewce, produkuję różne dziwne rzeczy, to i owo w branży piwowarskiej i destylacyjnej ;-) Widzę tu kilka znajomych awatarów i nicków, myślę że to dobre miejsce na dłuższe "posiedzenie". Mam nadzieję, że wędzarnia jeszcze przed Świętami zacznie dymić na dobre, pochwalę się oczywiście efektami pracy. Edytowane 2 Listopada 2015 przez panta_rei Cytuj Pozdrawiam, Sławomir. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-453827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5972 Opublikowano 2 Listopada 2015 Dzień Dobry My to się chyba znamy Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-453828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5973 Opublikowano 2 Listopada 2015 Nie inaczej ;-) Cytuj Pozdrawiam, Sławomir. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-453831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombel6622 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5974 Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam. wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-454525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jad Kiłbasiany Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5975 Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam Wędzarniczą Brać. Cieszę się, że mogę być z Wami.Trochę już skorzystałem z tego forum, zbudowałem wędzarnię według jednego z projektów tu zameszczonych i wędzę od kilku miesięcy.Tyle na dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/239/#findComment-454701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.