Zwariowany_Kapelusznik Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6201 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Cześć Pracy Się przywitam może, skoro już tu zaszedłem. Byłem jednym z uczestników kursu podstawowego i pomału zaczynam mieć pierwsze plany kiełbasiane Z kiełbasianym pozdrowieniemStachu z Poznania PS. Nie bijcie, jak będę zadawał banalne pytania, OK? Edytowane 13 Marca 2016 przez Zwariowany_Kapelusznik Cytuj – To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.Michaił Bułhakow, "Mistrz i Małgorzata" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6202 Opublikowano 13 Marca 2016 Witajcie Sceleno i Kapeluszniku Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6203 Opublikowano 13 Marca 2016 Witajcie, to niezwykle spokojne i wyważone w swych artykułach forum.Nie ma się czego bać Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olovski Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6204 Opublikowano 14 Marca 2016 Witajcie zadymiarze, pozdrawiam całą brać wędzarniczą. Olek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walka Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6205 Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Oj Olek,Olek my jestesmy "zadymiacze" Zadymiarze to czasami na meczu Ale nie wazne, witamy - czuj dymWaldek Edytowane 14 Marca 2016 przez walka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wroblik Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6206 Opublikowano 14 Marca 2016 Witam Wszystkich.Pozdrawiam i ciesze sie ze bede mogl sie podzielic z wami swoja wiedza i duzo jeszcze sie nauczyc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6207 Opublikowano 14 Marca 2016 Witajcie, Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darboch Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6208 Opublikowano 15 Marca 2016 Witam wszystkich serdecznieGeneralnie zajmuję się wyrabianiem trunków...nalewek, miodów, cydrów i piwa. Nastał chyba odpowiedni moment na zrobienie czegoś własnego pod moje wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6209 Opublikowano 15 Marca 2016 To ładnie się wpisujesz w forum, znajdziesz tu wielu smakoszy Tobie podobnych.Witaj. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-484923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pestka54 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6210 Opublikowano 16 Marca 2016 Witam wszystkich. Cieszę się, że mogłam dołączyć do Waszego grona. Od jakiegoś czasu wchodziłam na Waszą stronę i wyczytywałam różne przepisy i porady, ale nie wszystko było dla mnie jasne. Bardzo lubię eksperymentować w kuchni i mam już dosyć śmieciowego jedzenia. Mam nadzieję, że będę mogła, w razie potrzeby skorzystać z Waszych wskazówek. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-485092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6211 Opublikowano 16 Marca 2016 pestko54 witaj na naszym forum Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-485272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek99 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6212 Opublikowano 17 Marca 2016 Witam Wszystkich kiełbasiarzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-485484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAMOS Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6213 Opublikowano 19 Marca 2016 WITAJCIETrafiłem tutaj przypadkowo szukając dobrego szynkowara. Wprawdzie jeszcze go nie znalazłem to jednak ucieszyło mnie to, że trafiłem do was. Jestem już w dość zaawansowanym wieku (za niecały rok 60l), więc już troszkę pożyłem i doświadczyłem, ale wiedzy nigdy za dużo. Mamy najwspanialszą kuchnię na świecie i nie są to słowa na wyrost. Nie jestem zawodowcem, ale uwielbiam dobre mięso właściwie w każdej postaci. Szczególnie smakuje mi mięso wędzone. Ja wędzę długo i w zimnym dymie o temperaturze troszkę ponad 40ºC. Mam małą wędzarkę w której można jednorazowo uwędzić kilka kilogramów mięsa. Nie znam technik przemysłowych i chętnie bym sie tego nauczył. Chodzi mi tutaj o szynki zaparzone i mokre takie jak w sklepach. Nie wiem jak oni to robią. Jak wędzę schab, czy polędwiczki wieprzowe to są znakomite. Mięciutkie i soczyste. Pięknie wybarwione bez sadzy na mięsie. Jednak z szynką nie wychodzi mi tak jak bym sobie tego życzył. Poczytam forum i może znajdę tutaj taki temat w którym jest opisane jak zrobić miękką szynkę.Jeszcze raz witam wszystkich ciesząc się, że do was trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-485798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stas1 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6214 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie.Bywałem na forum jako gość ale ograniczenia zmusiły mnie do rejestracji. Edytowane 19 Marca 2016 przez stas1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-485804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6215 Opublikowano 19 Marca 2016 Witajcie na naszym zadymionym forum i dzielcie się swymi doświadczeniami Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-485902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxgen61 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6216 Opublikowano 20 Marca 2016 Witam Wszystkich Zadymiarzy. Zaczynam bawić się w amatorskie wyroby , startuję na nadchodzącą Wielkanoc.Chętnie skorzystam z rad doświadczonych koleżanek i kolegów.Już co nieco poczytałem i mam punkt wyjścia do prac nad wyrobami ...no i sobą.Cieszę się,że jestem z Wami.Korzystając z okazji Pogodnych Świąt dla całej BRACI.pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-486111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6217 Opublikowano 20 Marca 2016 Witaj @oxgen61,Czytaj forum ale przede wszystkim Akademię DZIADKA ze strony głównej. Zadymiarzy. Tak przy okazji; jesteśmy zadymiaczami bo zadymiamy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-486114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6218 Opublikowano 20 Marca 2016 Witajcie adepci sztuki wytwarzania w domu wyrobów własnych. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-486116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megavega Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6219 Opublikowano 21 Marca 2016 Witam, tu Andrzej z Torunia. Chciałem obejrzeć wędzarnie Stefana zza wielkiej kałuży, ale zdjecia dostępne tylko dla zarejestrowanych, więc się zarejestrowałem. Mam nadzieję że spodoba mi się wędzenie, choć za mna dopiero 2 razy uwędzona własnoręcznie makrela. Mam nadzieję, że się rozwinę dzięki temu forum. Pozdrawiam z uśmiechem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-486413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6220 Opublikowano 21 Marca 2016 Witaj, rozwiniesz się, rozwiniesz.Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-486428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wetlina Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6221 Opublikowano 21 Marca 2016 Witam Szanownych Zadymiaczy, Zaczynam przygodę z domowym wędzeniem, więc poszukałem pasjonatów...Myślę, że trafiłem na właściwą stronę i właściwe forum. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-486486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwinto1 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6222 Opublikowano 22 Marca 2016 Witam o szanowni Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-486832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6223 Opublikowano 22 Marca 2016 Witajcie na początku dobrej drogi. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-486838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek3652 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6224 Opublikowano 24 Marca 2016 Witam serdecznie Wedzarniczą Brać. Pozdrowienia z Connecticut USA. Życzę udanego zadymiania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-487139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga_K Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #6225 Opublikowano 25 Marca 2016 Witam wszystkich serdecznie!Czytam Was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam się zarejestrować i bardziej wgłębić w temat. Mieszkam w Poznaniu, ale pierwsze lata dzieciństwa spędziłam na wsi, stąd mój ogromny sentyment do wszystkiego co naturalne Na szczęście rodzice mojego chłopaka mają małe gospodarstwo na Kujawach i od roku z ich pomocą chodujemy kilka świnek, krowę i kury. To, co ląduje na talerzu, znamy więc od urodzenia. Dotychczas świnię oddawaliśmy do rzeźnika, ale chciałabym też sama zacząć przygotowywać wyroby (choć z czasem niestety u mnie kiepsko). Jeśli chodzi o moje doświadczenie to jest takie, że wymarzyłam sobie suszoną szynkę i kazałam po świniobiciu zostawić jedną w całości. No i mam teraz w zamrażarce dziewięcio kilowy kawał mięsa, z którym nie wiem co zrobić mam nadzieję, że znajdę tu odpowiedź. Do napisania więc! Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/249/#findComment-487552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.