Raulo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witamy, witamy.Początki takie jak u mnie. Na początek czytanie, czytanie i jeszcze raz czytanie i próby.Po roku rejestracja na forum Nie żałuję ani jednego dnia Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witamy, witamy! Były potknięcia drobne, ale dzięki forum rozwiązane Grut to nie się nie poddawać i robić swoje. Forum po to jest żeby sobie pomagać. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 28 Grudnia 2008 i oto chodzi Radzio ".. brawo Lusia i Jogi babu" Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Czuj dym bracie Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witaj kolego ! Ja również długo przeglądałem to forum zanim coś napisałem. Pochodzę z rodziny i czasów, w których wszystko trzeba było robić samemu. Rodzice pochodzą z kujaw, więc nuta smakowa pozostała. Zacząłem natomiast stosować się do przepisów zamieszczonych na stronie "Wyrób wędlin sposobem domowym" i życie nabrało większych rumieńców. Zacząłem robić przysmaki z innych regionów z pożytkiem dla siebie i rodziny. Także kolego do dzieła ! Nie należy bać się eksperymentować. Pozdrawiam Zibi Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesław Kępiński Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dzięki za wsparcie jest potrzebne i powitanie. Cytuj Lata biegną, a to my dostajemy zadyszki.Leszek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam wszystkich serdecznie i na początek składam serdeczne życzenia noworoczne dla wszystkich forumowiczów.Jestem Marek, na stronkę wędzarniczą trafiłem przypadkiem około miesiąca temu i jestem zachwycony tym co czytam tutaj, a także atmosferą panującą na forum.Pierwsze co zrobiłem to zakupiłem poprzez Wasz sklep szynkowarkę i wykonałem kilka rzeczy: roladkę boczkową, szyneczki różne i kiełbasę z indyka. Wyszło rewelacyjnie tzn. mniej więcej tak jak na fotkach tu wklejanych. Znakomity sposób na spędzanie wolnego czasu oraz zdrowe odżywianie. W każdym razie rodzinka zadowolona. Aktualnie tzn. od jutra wykonam praskę bo jedna szynkowarka to za mało. Wędzarnię mam już zaplanowaną na wiosnę/ kompletuję materiały/ korzystając oczywiście z projeków z tej stronki. Uff, ale się rozpisałem. Generalnie to będę więcej czytać niż pisać. Pozdro dla all. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 1 Stycznia 2009 A no witaj Many witaj Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witaj many. Nie bądź taki, wrzucaj fotki swoich wyrobów. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Jej ja prawie też jestem nowy. Najlepszym sposobem stania się starym jest zlot. Przyjeżdżajcie !!!! Poznamy się... Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-50711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów - smakoszy Dzisiaj, po wielokrotnym przeglądaniu forum postanowiłem się zarejestrować i przywitać. Nazywam się Marcin, zawodowo związany jestem z przemysłem mięsnym, na forum wyszukuję ciekawych informacji, które potem mogę wprowadzać w życie Jeszcze raz witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 22 Stycznia 2009 zawodowo związany jestem z przemysłem mięsnym Witaj ! Raczej mi to wygląda na przemysł chemiczy :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów - smakoszy Smakosze z naszej ferajny raczej omijają produkty firmy, którą reklamujesz. JK Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Cały świat to chemia :wink: peklosól także... nie ma złej czy dobrej chemii, trzeba tylko umiejętnie jej używać... Myślę Wena, że nawet nie wiesz co mamy w ofercie i zapewne nie wiesz jak tego używać, dlatego darujmy sobie złośliwości już na samym początku, pamiętajcie, że rynek mięsny tworzymy my wszyscy, konsumenci, jeśli ktoś chce podyskutować o aspektach stosowania chemii w przemyślę spożywczym to myślę , że możemy założyć nowy temat. Z wykształcenia jestem Technologiem żywności, dlatego bardzo proszę darujcie sobie określenia typu "chemia", dla mnie to naprawdę śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witaj gieroll. :wink: Dobrze, że do nas dołączyłeś. Nie ma to jak zdrowe, swojskie jedzonko. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witaj gieroll. :wink: Dobrze, że do nas dołączyłeś. Nie ma to jak zdrowe, swojskie jedzonko. :grin: Zgadza się, moją działką w większości są małe masarnie rodzinne, dlatego staram się jak to tylko możliwe, w ramach "ekonomii" ( niestety) i technologii, jak najbardziej zbliżać produkty do tradycyjnych, nie jest to naprawdę łatwe i z chęcią bym się z kimś zamienił Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll, Witaj Widzę, że młody jesteś i chcesz nam przekazać(chwała Ci za ciekawostki) coś się w swoim , krótkim życiu "naumiał" spróbuj robić wędlinki bez wysokowydajnych mieszanek to jest cała sztuka. Myślę, że jak dosypiesz proszku to i pasztetową zrobić możesz np. z gliny "kraśnickiej". Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Naprawdę nie rozumiem waszych złośliwości. Jak napisałem w pierwszym poście, to ja korzystam z waszych informacji i do niczego nie chcę nikogo namawiać. SMORODINA jeśli uważasz, że tradycyjne wędliny robi się trudniej niż wędliny wysokowydajne to właśnie widać jakie masz pojęcie o technologii - żadne. Myślisz, ze wiek ma znaczenie, pewnie przez swoje krótkie życie spotkałem więc masarzy i odwiedziłem więcej masarni niż Ty zdołasz odwiedzić przez całe swoje życie. I nie bądź ignorentkem, bo wielu z tych masarzy bije was wiedzą na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Przed pisaniem trochę przejrzałem ofertę LIBRY i niestety nie jestem technologiem żywności i masz rację, że się na tym nie znam. Ale mimo wszystko wolę to co mam i robię dla siebie. Z mojej strony to nie była złośliwość tylko moje odczucia. JK Gieroll wg mnie zlikwiduj ten mały odnośnik bo wygląda to jak reklama. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll, masz rację ale z racji wykonywanego zawodu (chemik -35 lat w zawodzie) mam dosyć tych wszyskich E - jak pożyjesz to sam zobaczysz jakie to zdrowe- bez złośliwości. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Moi mili nie zniechęcajcie gieroll. Pożyjemy zobaczymy. Witam cię i ucz się i dziel się z nami swoimi doświadczeniami. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Tu mnie akurat nie zaskakujesz, cała moja rodzina mocno " chemicza" ( ładnie zabrzmiało) , ojciec chemik, dr na Politechnice Lubelskiej, więc i ja chcąc nie chcąc poszedłem w podobny kierunek.Po za tym jako chemik powinieneś wiedzieć co to są substancje E i nie straszyć tym ludzi,bo chociażby witamina C także występuje jako substancja E. Widzę, ze wielu z was już osądziło mnie jako osobę ( pewnie wielu z was juz oskarżyło mnie o produkty JBB :lol: ), nie znając ani jednego mojego produktu, oto Polska właśnie, przykre. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 22 Stycznia 2009 do niczego nie chcę nikogo namawiać. A My serdecznie Ciebie namawiamy do zrobienia tradycyjych wędlin o wydajności -30% Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Piszesz o swoich produktach czy produktach firmy, którą tutaj zareklamowałeś? Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 22 Stycznia 2009 O moich produktach na środkach firmy LIBRA. Firmy nie reklamuję, ale jestem jej częścią, i jestem z tego w jakiś sposób dumny. Straszny spróbuj na naszym rynku sprzedać wędlinę - 30 % , wiem, że jest pyszna, niestety cena mocno odstraszająca, przy kosztach energii, pracowników, transportu, czynszów cena takiej szyneczki oscylowała by pewnie w okolicach 50 zł za 1 kg, ilu znajdziesz na to klientów? musicie spojrzeć na sprawę trochę szerzej, szczególnie, że cześć z was pójdzie do sklepu i będzie wyszukiwała szyneczki za 15 zł ( no może mniejszość na tym forum :wink: ) to jest cały temat do dyskusji, jeśli chcecie możemy założyć temat, ja podam swoje racje, wy podacie swoje, nie będzie kłótni, a może każdy z nas się czegoś dowie czy nauczy. Acha, muszę dodać, ze jeśli myślicie, że stosowanie " chemii" dotyczy tylko przemysłu mięsnego to się grubo mylicie, dotyczy to praktycznie każdej gałęzi przemysłu spożywczego. Piekarnictwo, ogrodnictwo, nie jesteśmy w stanie sami piec chleba i hodować warzyw. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/37/#findComment-53140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.