Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich nie witanych :)


[Dodano: 20 sty 2021 - 14:55]

 

 

Ze sztuką wędzenia nie miałem do tej pory do czynienia

A to akurat zaleta - nie trzeba Cię będzie przekonywać że wędzone nie oznacza czarne :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-693253
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie. Dziękuję że mogę być częścią wędliniarskiej braci.

Ponieważ na co dzień jestem spawaczem o czym świadczy sam nick, to lubię dobrze zjeść ????

Jestem tu ponieważ chcę zbudować swoją wędzarnie taką mini. Mam tam pewny zamysł jak to zrobić ale przyznam szczerze że miejsca u mnie mało.

Chciałabym się podzielić swoim projektem, zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych w temacie wędzarń oraz nauczyć się prawidłowego wędzenia swoich produktów.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-693842
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry wszystkim :) jestem na początku swojej drogi... korzystam chętnie z tego forum jako niezalogowany ale od dziś jestem już pełnoprawnym członkiem:) Czeka mnie długa droga do wymarzonego hobby:) Pozdrawiam wszystkich 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-694281
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Zaczynam właśnie swoją przygodę z zadymianiem :-)

Cieszę się że jest to forum i że jestem jego użytkownikiem (żeby nie napisać "członkiem" ;-)).

Pozdrawiam i do usłyszenia!

Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-695108
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich, jestem tu nowy,

 

Ponieważ w sklepach praktycznie już nie można kupić porządnego wędzonego mięska postanowiłem i z pełnym przekonaniem zamierzam zacząć własną przygodę i stać się fachowcem wędzenia na własne potrzeby.

 

Na początek chciałbym zacząć od przerobienia metalowej szafki ubraniowej BHP na wędzarnie. Już na starcie nurtuje mnie wiele pytań:

1. Czy zdrapywać, piaskować farbę wewnątrz szafki?

2. Czy wykładać wnętrze szafki warstwą cienkich deseczek dębowych/olchowych i wyizolować miedzy deskami a blachą matą wełnianą izolacyjną?

3. Palenisko naturalne czy generator dymu?

4. wykonać wędzarnię mobilną czy stacjonarną?

 

Mam nadzieję że uda mi się znależć na tym forum na te i inne pytania odpowiedź.

 

Pozdrawiam wszystkich :)

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-695294
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie zarówno amatorów jak i profesjonalistów, od których Chciał bym się dużo nauczyć. Nie tylko w sferze wędzarniczej ale również w innych dziedzinach gastronomii. Pozdrawiam.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-696177
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

 

 

zawsze lubialem wedzone wedliny
My tutaj też  :thumbsup:  :clap:

 

 

ale garść wiedzy fachowej zawsze się przyda.
  O  tak tutaj wiedzy jest kopalnia  :thumbsup:

Witajcie :D

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-699442
Udostępnij na innych stronach

Cześć Wszystkim

Jako że wędliny prawdziwe jadłem dawno dawno temu, a to co w sklepach mi nie podchodzi, a że wyprowadziłem się na wieś i mam kawałek działki to czas na kolejną budowę :). Mierzę się z budową "wedzarki" jak ją nazywał mój śp dziadek. Także liczę na pomoc przy projektowaniu, jak i później przy wyrobach. Niestety nie mam już od kogo się nauczyć więc liczę na Was.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-699481
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Dopiero zaczynam swoją zabawę z wędzeniem, a zaczynam ją od nabycia niezbędnej wiedzy. Z forum bimber.info już dawno się zapoznałem ;), więc teraz trzeba by jeszcze ruszyć temat tego forum, aby nie pić na pusty żołądek. ;) Tak więc jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam.

Dudasz.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-699484
Udostępnij na innych stronach

Witam i dziękuję że mogę tu być i uczyć się od najlepszych , doświadczonych wędliniarzy :) mieszkam w Wielkiej Brytanii i właśnie zakupiłam pierwsza wędzarnie, ma być u mnie we wtorek a w piątek przywiozą mi pół swini więc eksternistycznie uczę się że by nie popełnić błędów już na samym początku. Marzy mi się kiełbasa wiejska jaka pamiętam z dzieciństwa ... Do tego chyba daleko , no cóż ,,ale kto nie ryzykuje , szampana nie pije ,, Liczę na dobre ,sprawdzone przepisy i dobre rady ;) Ruda Monika
 

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-699530
Udostępnij na innych stronach

Witajcie nowoprzybywający  :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/306/#findComment-699545
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.