Raulo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witamy, witamy.Początki takie jak u mnie. Na początek czytanie, czytanie i jeszcze raz czytanie i próby.Po roku rejestracja na forum Nie żałuję ani jednego dnia Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witamy, witamy! Były potknięcia drobne, ale dzięki forum rozwiązane Grut to nie się nie poddawać i robić swoje. Forum po to jest żeby sobie pomagać. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 28 Grudnia 2008 i oto chodzi Radzio ".. brawo Lusia i Jogi babu" Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Czuj dym bracie Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witaj kolego ! Ja również długo przeglądałem to forum zanim coś napisałem. Pochodzę z rodziny i czasów, w których wszystko trzeba było robić samemu. Rodzice pochodzą z kujaw, więc nuta smakowa pozostała. Zacząłem natomiast stosować się do przepisów zamieszczonych na stronie "Wyrób wędlin sposobem domowym" i życie nabrało większych rumieńców. Zacząłem robić przysmaki z innych regionów z pożytkiem dla siebie i rodziny. Także kolego do dzieła ! Nie należy bać się eksperymentować. Pozdrawiam Zibi Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesław Kępiński Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dzięki za wsparcie jest potrzebne i powitanie. Cytuj Lata biegną, a to my dostajemy zadyszki.Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam wszystkich serdecznie i na początek składam serdeczne życzenia noworoczne dla wszystkich forumowiczów.Jestem Marek, na stronkę wędzarniczą trafiłem przypadkiem około miesiąca temu i jestem zachwycony tym co czytam tutaj, a także atmosferą panującą na forum.Pierwsze co zrobiłem to zakupiłem poprzez Wasz sklep szynkowarkę i wykonałem kilka rzeczy: roladkę boczkową, szyneczki różne i kiełbasę z indyka. Wyszło rewelacyjnie tzn. mniej więcej tak jak na fotkach tu wklejanych. Znakomity sposób na spędzanie wolnego czasu oraz zdrowe odżywianie. W każdym razie rodzinka zadowolona. Aktualnie tzn. od jutra wykonam praskę bo jedna szynkowarka to za mało. Wędzarnię mam już zaplanowaną na wiosnę/ kompletuję materiały/ korzystając oczywiście z projeków z tej stronki. Uff, ale się rozpisałem. Generalnie to będę więcej czytać niż pisać. Pozdro dla all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 1 Stycznia 2009 A no witaj Many witaj Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witaj many. Nie bądź taki, wrzucaj fotki swoich wyrobów. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Jej ja prawie też jestem nowy. Najlepszym sposobem stania się starym jest zlot. Przyjeżdżajcie !!!! Poznamy się... Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów - smakoszy Dzisiaj, po wielokrotnym przeglądaniu forum postanowiłem się zarejestrować i przywitać. Nazywam się Marcin, zawodowo związany jestem z przemysłem mięsnym, na forum wyszukuję ciekawych informacji, które potem mogę wprowadzać w życie Jeszcze raz witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 22 Stycznia 2009 zawodowo związany jestem z przemysłem mięsnym Witaj ! Raczej mi to wygląda na przemysł chemiczy :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów - smakoszy Smakosze z naszej ferajny raczej omijają produkty firmy, którą reklamujesz. JK Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Cały świat to chemia :wink: peklosól także... nie ma złej czy dobrej chemii, trzeba tylko umiejętnie jej używać... Myślę Wena, że nawet nie wiesz co mamy w ofercie i zapewne nie wiesz jak tego używać, dlatego darujmy sobie złośliwości już na samym początku, pamiętajcie, że rynek mięsny tworzymy my wszyscy, konsumenci, jeśli ktoś chce podyskutować o aspektach stosowania chemii w przemyślę spożywczym to myślę , że możemy założyć nowy temat. Z wykształcenia jestem Technologiem żywności, dlatego bardzo proszę darujcie sobie określenia typu "chemia", dla mnie to naprawdę śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witaj gieroll. :wink: Dobrze, że do nas dołączyłeś. Nie ma to jak zdrowe, swojskie jedzonko. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witaj gieroll. :wink: Dobrze, że do nas dołączyłeś. Nie ma to jak zdrowe, swojskie jedzonko. :grin: Zgadza się, moją działką w większości są małe masarnie rodzinne, dlatego staram się jak to tylko możliwe, w ramach "ekonomii" ( niestety) i technologii, jak najbardziej zbliżać produkty do tradycyjnych, nie jest to naprawdę łatwe i z chęcią bym się z kimś zamienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll, Witaj Widzę, że młody jesteś i chcesz nam przekazać(chwała Ci za ciekawostki) coś się w swoim , krótkim życiu "naumiał" spróbuj robić wędlinki bez wysokowydajnych mieszanek to jest cała sztuka. Myślę, że jak dosypiesz proszku to i pasztetową zrobić możesz np. z gliny "kraśnickiej". Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Naprawdę nie rozumiem waszych złośliwości. Jak napisałem w pierwszym poście, to ja korzystam z waszych informacji i do niczego nie chcę nikogo namawiać. SMORODINA jeśli uważasz, że tradycyjne wędliny robi się trudniej niż wędliny wysokowydajne to właśnie widać jakie masz pojęcie o technologii - żadne. Myślisz, ze wiek ma znaczenie, pewnie przez swoje krótkie życie spotkałem więc masarzy i odwiedziłem więcej masarni niż Ty zdołasz odwiedzić przez całe swoje życie. I nie bądź ignorentkem, bo wielu z tych masarzy bije was wiedzą na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Przed pisaniem trochę przejrzałem ofertę LIBRY i niestety nie jestem technologiem żywności i masz rację, że się na tym nie znam. Ale mimo wszystko wolę to co mam i robię dla siebie. Z mojej strony to nie była złośliwość tylko moje odczucia. JK Gieroll wg mnie zlikwiduj ten mały odnośnik bo wygląda to jak reklama. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 22 Stycznia 2009 gieroll, masz rację ale z racji wykonywanego zawodu (chemik -35 lat w zawodzie) mam dosyć tych wszyskich E - jak pożyjesz to sam zobaczysz jakie to zdrowe- bez złośliwości. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Moi mili nie zniechęcajcie gieroll. Pożyjemy zobaczymy. Witam cię i ucz się i dziel się z nami swoimi doświadczeniami. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Tu mnie akurat nie zaskakujesz, cała moja rodzina mocno " chemicza" ( ładnie zabrzmiało) , ojciec chemik, dr na Politechnice Lubelskiej, więc i ja chcąc nie chcąc poszedłem w podobny kierunek.Po za tym jako chemik powinieneś wiedzieć co to są substancje E i nie straszyć tym ludzi,bo chociażby witamina C także występuje jako substancja E. Widzę, ze wielu z was już osądziło mnie jako osobę ( pewnie wielu z was juz oskarżyło mnie o produkty JBB :lol: ), nie znając ani jednego mojego produktu, oto Polska właśnie, przykre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 22 Stycznia 2009 do niczego nie chcę nikogo namawiać. A My serdecznie Ciebie namawiamy do zrobienia tradycyjych wędlin o wydajności -30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Piszesz o swoich produktach czy produktach firmy, którą tutaj zareklamowałeś? Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 22 Stycznia 2009 O moich produktach na środkach firmy LIBRA. Firmy nie reklamuję, ale jestem jej częścią, i jestem z tego w jakiś sposób dumny. Straszny spróbuj na naszym rynku sprzedać wędlinę - 30 % , wiem, że jest pyszna, niestety cena mocno odstraszająca, przy kosztach energii, pracowników, transportu, czynszów cena takiej szyneczki oscylowała by pewnie w okolicach 50 zł za 1 kg, ilu znajdziesz na to klientów? musicie spojrzeć na sprawę trochę szerzej, szczególnie, że cześć z was pójdzie do sklepu i będzie wyszukiwała szyneczki za 15 zł ( no może mniejszość na tym forum :wink: ) to jest cały temat do dyskusji, jeśli chcecie możemy założyć temat, ja podam swoje racje, wy podacie swoje, nie będzie kłótni, a może każdy z nas się czegoś dowie czy nauczy. Acha, muszę dodać, ze jeśli myślicie, że stosowanie " chemii" dotyczy tylko przemysłu mięsnego to się grubo mylicie, dotyczy to praktycznie każdej gałęzi przemysłu spożywczego. Piekarnictwo, ogrodnictwo, nie jesteśmy w stanie sami piec chleba i hodować warzyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.