Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów

 

Raz wszedłem na wędliny domowe i od razu mi się tu spodobało. Nie powiem, korzystam z przepisów i doświadczenia tych, którzy wędliny robią od wielu lat. 

Ja jestem początkującym przygotowaczem i wędziecielem wędlin :)

\Na szczęście już wychodzą całkiem fajne, a prym wiedzie surowa wędzona szynka, również według przepisu z tego forum.

 

Moim głównym hobby jest wyrób wina, przede wszystkim z winogron - ale wyrabiam także miody pitne i inne różne ciekawe wina. Otworzyłem winiarnię i w ciepłym sezonie zapraszam serdecznie na lampkę polskiego wina z własnej winnicy.

 

Pomyślałem, że dobrym dodatkiem do owego trunku jest dobrze przyrządzona i uwędzona wędlina i stąd właśnie moje zainteresowanie tym tematem. 

Dziękuję Wam za ciepłe przyjęcie i cieszę się na wspólne konwersacje forumowe.

 

Pozdrawiam serdecznie.

Winiarz Valldi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408848
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

Otworzyłem winiarnię i w ciepłym sezonie zapraszam serdecznie na lampkę polskiego wina z własnej winnicy.

 

Nie omieszkamy skorzystać z zaproszenia ;)  :thumbsup:  :clap: 

 

Takie wspaniałe wytrawne czerwone wino do polędwicy a'la parmeńskiej długo dojrzewającej........ ale się rozmarzyłem  :tongue:

 

Życzę powodzenia w zgłębianiu tajników domowego wyroby wędlin!! Nie jedna butelka wina będzie potrzebna bo materiału jest na prawdę sporo do przyswojenia  ;)

 

Z Dymnym pozdrowieniem.... 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408853
Udostępnij na innych stronach

arkawroc

 Chyba sobie tematy pomyliłeś :D

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408934
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich :)

 

Od kilku lat korzystam grzecznościowo z beczkowej wędzarni u znajomego ,ale w tym roku postanowiłem zbudować własną wędzarnię.

Będzie to prosty projekt na bazie beczki metalowej lub jakiejś prostej drewnianej skrzyni.

pozdrawiam wszystkich :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408969
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Dopiero zaczynam swoją przygodę z wędlinkami i jestem zupełnie zielony w temacie, więc liczę na pomoc szanownych koleżanek i kolegów  forum. Wędzarka (z beczki) już na ukończeniu i chciałbym zadebiutować kiełbaską na święta. Mam nadzieję, że coś mi z tego wyjdzie.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-409828
Udostępnij na innych stronach

Witam fajna stronka .


Właśnie przerabiam grilo- wędzarnie i konstruje dodatkowo piec chlebowy  ktoś miał u siebie roboty zduńskie w formie elektronicznej cz mógłbym prosić o przesłanie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410024
Udostępnij na innych stronach

Witam Zadymiarzy

Na Forum jestem nowicjuszem, ale stronę śledzę uważnie od kilku lat. Moja przygoda z wędzeniem zaczęła się od momentu, gdy kumpel zapronował smokeparty - wędziliśmy pstrągi złowione dzień wcześniej, wyszły rewelacyjnie. Spróbowałem wędzić sam. Na początek poszły pstrągi, potem udka kurczaka, cały kurczak, kiełbasy i wędzonki. Obecnie wędzę przynajmniej raz w miesiącu - rodzina nie chce jeść innych wędlin. Przepisy na wszystkie wyroby zaczerpnąłem z Waszych artykułów i postów. Dzięki.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410060
Udostępnij na innych stronach

Witaj Kolego, ale..... wśród zadymiaczy. ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410141
Udostępnij na innych stronach

Witamy serdecznie

Na forum jesteśmy zarejestrowani od dawna, ale dopiero teraz mówimy "dzień dobry" :D

Zaczynamy właśnie naszą przygodę z szynkowarem więc pewnie wielokrotnie będziemy Was prosić o pomoc, zwłaszcza jeśli chodzi o wyrób domowych przysmaków z wołowiny

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410211
Udostępnij na innych stronach

Witajcie :) .

 

Dzięki Małgoś za powitanie.

Właśnie przeszukuję forum - muszę znaleźć jak najwięcej przepisów na wyroby wędliniarskie z wołowiny, bo wszystkie dostępne u nas mają taki sam wygląd i smak, czyli smakują i wyglądają jak ........  zmielony papier :(

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410227
Udostępnij na innych stronach

 

 

muszę znaleźć jak najwięcej przepisów na wyroby wędliniarskie z wołowiny,
 

 Myszoperz witaj-cie :D , ostatnio przeszukalam strone glowna bo Jedna forumowiczka wspomniala o wyrobach wolowych. Tak jest troche przepisow, ktore i ja bede robic, polecam 

 Tutaj jest jeden przepis ,ale przelec spis wiele sie znajdzie 

http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/347-kielbasa-wolowa-krajana-pieczona

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410246
Udostępnij na innych stronach

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410256
Udostępnij na innych stronach

Witajcie z innego świata :)

oprócz wołowiny, może zaintersują was wyroby z drobiu, baraniny i dziczyzny?

trochę tego mamy na forum :)

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410260
Udostępnij na innych stronach

wszystkie dostępne u nas mają taki sam wygląd i smak, czyli smakują i wyglądają jak ........  zmielony papier

Witajcie! Specjalnie postaram się ciągnąc przepisy z baraniny, wołowiny, a kraju gdzie świnki wstępu nie mają.

Będą to, lokalne specjały z gór Azerskich.      

Edytowane przez Andyandy
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410286
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Wam wszystkim za wsparcie.

Możemy tylko robić wędliny z szynkowaru. Wędzarni w Al-Khobar nie mamy i raczej jej tam nie przewieziemy ze względu na gabaryty, ciężar i brak tak deficytowego towaru jak zrębki.

Baraninę bardzo lubię, mamy też dostęp do świeżej wielbłądziny, ale jakoś kiełbasy z "garbusa" sobie nie wyobrażam

Edytowane przez myszoperz

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410462
Udostępnij na innych stronach

Witajcie, jestem nowy na tym forum. Chciałbym tutaj pogłębić swoją wiedzę wędzarniczą. Mam wiele pytań do bardziej doświadczonych zadymiaczy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i życzę udanych wyrobów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410894
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.