Winnica Synapsa Valldi Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5651 Opublikowano 3 Marca 2015 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Raz wszedłem na wędliny domowe i od razu mi się tu spodobało. Nie powiem, korzystam z przepisów i doświadczenia tych, którzy wędliny robią od wielu lat. Ja jestem początkującym przygotowaczem i wędziecielem wędlin \Na szczęście już wychodzą całkiem fajne, a prym wiedzie surowa wędzona szynka, również według przepisu z tego forum. Moim głównym hobby jest wyrób wina, przede wszystkim z winogron - ale wyrabiam także miody pitne i inne różne ciekawe wina. Otworzyłem winiarnię i w ciepłym sezonie zapraszam serdecznie na lampkę polskiego wina z własnej winnicy. Pomyślałem, że dobrym dodatkiem do owego trunku jest dobrze przyrządzona i uwędzona wędlina i stąd właśnie moje zainteresowanie tym tematem. Dziękuję Wam za ciepłe przyjęcie i cieszę się na wspólne konwersacje forumowe. Pozdrawiam serdecznie.Winiarz Valldi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5652 Opublikowano 3 Marca 2015 Otworzyłem winiarnię i w ciepłym sezonie zapraszam serdecznie na lampkę polskiego wina z własnej winnicy. Nie omieszkamy skorzystać z zaproszenia Takie wspaniałe wytrawne czerwone wino do polędwicy a'la parmeńskiej długo dojrzewającej........ ale się rozmarzyłem Życzę powodzenia w zgłębianiu tajników domowego wyroby wędlin!! Nie jedna butelka wina będzie potrzebna bo materiału jest na prawdę sporo do przyswojenia Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5653 Opublikowano 3 Marca 2015 Ubezpieczyłem sobie nowe mieszkanko oczywiście skredytowane Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5654 Opublikowano 3 Marca 2015 arkawroc Chyba sobie tematy pomyliłeś Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_ek3 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5655 Opublikowano 3 Marca 2015 Serdecznie witam.Jestem nowy na tym forum, jestem pewien, że będzie nam się dobrze pisało.Pozdrowienia dla Administratorów i użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojak Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5656 Opublikowano 3 Marca 2015 Witam wszystkich Od kilku lat korzystam grzecznościowo z beczkowej wędzarni u znajomego ,ale w tym roku postanowiłem zbudować własną wędzarnię.Będzie to prosty projekt na bazie beczki metalowej lub jakiejś prostej drewnianej skrzyni.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-408969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simoo99 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5657 Opublikowano 4 Marca 2015 Witam wszystkich.Pozdrawiam.Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-409297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tołdi Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5658 Opublikowano 6 Marca 2015 Witam wszystkich. Dopiero zaczynam swoją przygodę z wędlinkami i jestem zupełnie zielony w temacie, więc liczę na pomoc szanownych koleżanek i kolegów forum. Wędzarka (z beczki) już na ukończeniu i chciałbym zadebiutować kiełbaską na święta. Mam nadzieję, że coś mi z tego wyjdzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-409828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5659 Opublikowano 6 Marca 2015 Tołdi... trzymamy kciuki!! Jak będziesz się trzymał przepisu z forum to na 100% wyjdzie!!Czekamy oczywiście na fotorelację z "inicjacji" Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-409831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro1111 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5660 Opublikowano 6 Marca 2015 Witam fajna stronka .Właśnie przerabiam grilo- wędzarnie i konstruje dodatkowo piec chlebowy ktoś miał u siebie roboty zduńskie w formie elektronicznej cz mógłbym prosić o przesłanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urko Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5661 Opublikowano 6 Marca 2015 Witam ZadymiarzyNa Forum jestem nowicjuszem, ale stronę śledzę uważnie od kilku lat. Moja przygoda z wędzeniem zaczęła się od momentu, gdy kumpel zapronował smokeparty - wędziliśmy pstrągi złowione dzień wcześniej, wyszły rewelacyjnie. Spróbowałem wędzić sam. Na początek poszły pstrągi, potem udka kurczaka, cały kurczak, kiełbasy i wędzonki. Obecnie wędzę przynajmniej raz w miesiącu - rodzina nie chce jeść innych wędlin. Przepisy na wszystkie wyroby zaczerpnąłem z Waszych artykułów i postów. Dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5662 Opublikowano 7 Marca 2015 Witaj Kolego, ale..... wśród zadymiaczy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5663 Opublikowano 7 Marca 2015 Witamy serdecznieNa forum jesteśmy zarejestrowani od dawna, ale dopiero teraz mówimy "dzień dobry" Zaczynamy właśnie naszą przygodę z szynkowarem więc pewnie wielokrotnie będziemy Was prosić o pomoc, zwłaszcza jeśli chodzi o wyrób domowych przysmaków z wołowiny Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5664 Opublikowano 7 Marca 2015 Witajcie . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5665 Opublikowano 7 Marca 2015 Witajcie . Dzięki Małgoś za powitanie.Właśnie przeszukuję forum - muszę znaleźć jak najwięcej przepisów na wyroby wędliniarskie z wołowiny, bo wszystkie dostępne u nas mają taki sam wygląd i smak, czyli smakują i wyglądają jak ........ zmielony papier Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5666 Opublikowano 7 Marca 2015 Większość przepisów na forum to raczej wyroby z wieprzowiny ale z pewnością coś znajdziecie . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5667 Opublikowano 7 Marca 2015 Witam wszystkich nowych zadymiaczy, zycze udanych wyrobow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5668 Opublikowano 7 Marca 2015 muszę znaleźć jak najwięcej przepisów na wyroby wędliniarskie z wołowiny, Myszoperz witaj-cie , ostatnio przeszukalam strone glowna bo Jedna forumowiczka wspomniala o wyrobach wolowych. Tak jest troche przepisow, ktore i ja bede robic, polecam Tutaj jest jeden przepis ,ale przelec spis wiele sie znajdzie http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/347-kielbasa-wolowa-krajana-pieczona Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5669 Opublikowano 7 Marca 2015 Witajcie nowoodwarzni ludkowie Zapraszam do zapoznania sie z http://wedlinydomowe...za/#entry373778i https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9329-naklejki-na-samochody-z-logo-wb/page-23?do=findComment&comment=408820 Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5670 Opublikowano 7 Marca 2015 Witajcie z innego świata oprócz wołowiny, może zaintersują was wyroby z drobiu, baraniny i dziczyzny?trochę tego mamy na forum Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5671 Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) wszystkie dostępne u nas mają taki sam wygląd i smak, czyli smakują i wyglądają jak ........ zmielony papierWitajcie! Specjalnie postaram się ciągnąc przepisy z baraniny, wołowiny, a kraju gdzie świnki wstępu nie mają.Będą to, lokalne specjały z gór Azerskich. Edytowane 7 Marca 2015 przez Andyandy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5672 Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Dzięki Wam wszystkim za wsparcie.Możemy tylko robić wędliny z szynkowaru. Wędzarni w Al-Khobar nie mamy i raczej jej tam nie przewieziemy ze względu na gabaryty, ciężar i brak tak deficytowego towaru jak zrębki.Baraninę bardzo lubię, mamy też dostęp do świeżej wielbłądziny, ale jakoś kiełbasy z "garbusa" sobie nie wyobrażam Edytowane 8 Marca 2015 przez myszoperz Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1982 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5673 Opublikowano 9 Marca 2015 Witajcie, jestem nowy na tym forum. Chciałbym tutaj pogłębić swoją wiedzę wędzarniczą. Mam wiele pytań do bardziej doświadczonych zadymiaczy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i życzę udanych wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajskaras Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5674 Opublikowano 9 Marca 2015 Witam goraco wszystkich zadymiarzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek36 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5675 Opublikowano 10 Marca 2015 Witam wszystkich, może znajdzie chętna osoba z Wrocławia która by sprawdziła u mnie wędzarnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/227/#findComment-410960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.