Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem tylko studentem, który poszukuje tej informacji do swojej pracy. Wiem, że forum dotyczy bardziej kulinariów, ale dosłownie nie ma gdzie zadać tego rodzaju pytania, więc może będziecie w stanie mi pomóc

 

Jak często w małej ubojni prowadzony jest ubój? Jak rozumiem, nie jest to codzienna praca i zależy od ilości zamówień w przypadku takiego przedsiębiorstwa?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15780-jak-cz%C4%99sto-ub%C3%B3j/
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie ma gdzie zadać tego rodzaju pytania,................... Jak często w małej ubojni prowadzony jest ubój?
 

Takie pytania powinieneś zadać sam, osobiście w kilku ubojniach a odpowiedzi zestawić z jakimś parametrem definiującym wielkość ubojni.

Twoja praca niewiele będzie warta, jeżeli piszesz na podstawie nie sprawdzonych informacji z netu.

Nawet wykonane kilka telefonów to już jest coś.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15780-jak-cz%C4%99sto-ub%C3%B3j/#findComment-619425
Udostępnij na innych stronach

Nie mam właśnie możliwości, jest to szczerze mówiąc projekt poboczny, chodziło mi o zdementowanie wegepropagandy.... długa historia :)

 

Jestem osobą z porażeniem mózgowym i dzwonienie jest dla mnie kłopotliwe. Projekt jest na tyle mały, że nie chciałem sięgać po dzwonienie, gdyż nie znam takich zakładów, danych kontaktowych itd, przeczucie mówi mi, że nie jest to codzienny biznes i chciałem się po prostu dowiedzieć :)


[Dodano: 02 sty 2019 - 23:10]

Prowadzę własne badania na temat propagandy w internecie i w mediach, wziąłem na cel to całe PETA i innych, którzy ostatnio prowadzą właśnie wojnę propagandową odnośnie wegańskiego stylu życia. Sprawa jest o tyle niepoważna, że krępuję się zadzwonić do firmy i prosić o, bądź co bądź poufne dane odnośnie jej osiągów, a niepełnosprawność utrudnia mi sprawę.

 

Dlatego ma to wymiar taki, a nie inny, nie zależy mi na oficjalnych danych firmy itd, wprost przeciwnie, na opiniach zwykłego szarego człowieka :)


[Dodano: 02 sty 2019 - 23:19]

Za pośrednictwem członków rodziny nieopodal pewnego zakładu potwierdziłem już część swoich przypuszczeń, ale przeszukuję też inne nieoficjalne źródła informacji :)

Edytowane przez Weasley55
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15780-jak-cz%C4%99sto-ub%C3%B3j/#findComment-619428
Udostępnij na innych stronach

Kupuję mięso na targu w środy i soboty. Pochodzi z tzw. własnych ubojni, które pracują w poniedziałek i środę, jako początek cyklu.

Przy takich ubojniach jest też rozbiór mięsa po jego wychłodzeniu.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15780-jak-cz%C4%99sto-ub%C3%B3j/#findComment-619430
Udostępnij na innych stronach

Dobrze, dziękuję, także, jak mniemam ubój sam w sobie nie jest codzienną częścią pracy takiego zakładu, wszystko zależy od ilości zwierząt, liczby zamówień i cyklu produkcyjnego.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15780-jak-cz%C4%99sto-ub%C3%B3j/#findComment-619453
Udostępnij na innych stronach

Głownym parametrem częstotliwosi uboju jest technologia produkcji stosowana w zakładzie połączona z asortymentem, oraz popyt na produkty.  

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15780-jak-cz%C4%99sto-ub%C3%B3j/#findComment-619606
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Jako, ze przez ostatnie 6 miesiecy pracowalem w wielu ubojniach (tylko ze we Francji) to ci moge powiedziec, ze uboj byl tam prowadzony codziennie poza niedziela i poniedzialkiem. Bylem w ubojniach gdzie ubijali krowy, owce i swinie i wszedzie bylo tak samo. Co do wielkosci to byly rozne. Od powiedzmy 15 az do 200 np krow dziennie.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15780-jak-cz%C4%99sto-ub%C3%B3j/#findComment-620984
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.