Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Tuszonka beiot'a


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26669 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 04 sty 2019 - 16:45

Tuszonka beiot'a

 

 

Załączony plik  IMG_3484.JPG   90,25 KB   10 Ilość pobrań

 

Jest to mój przepis na wieprzowinę, który nie wiem skąd znam, a robiłem go jak miałem ok 8-10 lat i postanowiłem go sobie przypomnieć i zapisać.

 

Składniki:

 

- wieprzowina gulaszowa,
- smalec,
- woda,
- papryka słodka,
- pieprz ziołowy,
- kostka rosołowa lub jarzynka,
- listek laurowy,
- cebula,
- sól.

 

Sposób wykonania:

 

Mięso kroimy w kawałki. Rozgrzewamy głęboką patelnię ze smalcem i podsmażamy mięsko. Pamiętajmy, by zarumienić je ze wszystkich stron. Jak się podsmaży i zacznie puszczać soki, dolewamy ok 0,5 szklanki wody. Wody ma być tak ok 1-1,5 cm. Jak woda zacznie wrzeć dodajemy wszystkie przyprawy w tym cebulkę. Wszystko do smaku. Dalej dusimy na małym ogniu do stanu miękkości. Jeśli woda odparuje, to jej dolewamy. Można przykryć patelnie pokrywką.

 

Załączony plik  IMG_3481.JPG   81,87 KB   10 Ilość pobrań

 

Potrawka musi pływać w sosie. Dominująca przyprawa jest papryka i listek laurowy. Potrawka ma być ostro słodka.
Do niej pasuje idealnie świeży chlebek który możemy maczać w sosie.
To taki mój smak dzieciństwa. Często robiłem to moim dziadkom u nich w domu.
Potrawa bardzo prosta, smaczna i syta.
Smacznego

Pozdrawiam
Robert Winckiewicz - beiot

16,12.2011 r.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych