Jurek Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam wszystkich.Mam jedno tylko pytanie czy może mi ktoś z Was wyjaśnić dlaczego we wszystkich przepisach dotyczących peklowania jest używana sól peklująca a nie zwykła sól.Co może się stać gdy do peklowania mięsa użyję tylko soli zwykłej i przypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/159-peklowanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lutego 2006 Nie będziesz miał czerwonej barwy mięsa po obróbce termicznej i smak otrzymanego wyrobu będzie inny.Pozdrawiam Bagno. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/159-peklowanie/#findComment-717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Lutego 2006 Ale będzie chyba zdrowsze bo uniknę chemii której mam już dosyć w sklepach bo przecież w składzie soli peklującej są składniki szkodliwe dla zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/159-peklowanie/#findComment-718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Lutego 2006 Coż twój wybór,albo coś ładnego,albo coś zdrowego.Proponuję zrobić z jednego kawałka obydwie wersje.Powodzenia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/159-peklowanie/#findComment-719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.