Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam jedno tylko pytanie czy może mi ktoś z Was wyjaśnić dlaczego we wszystkich przepisach dotyczących peklowania jest używana sól peklująca a nie zwykła sól.Co może się stać gdy do peklowania mięsa użyję tylko soli zwykłej i przypraw.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/159-peklowanie/
Udostępnij na innych stronach

Nie będziesz miał czerwonej barwy mięsa po obróbce termicznej i smak otrzymanego wyrobu będzie inny.

Pozdrawiam Bagno.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/159-peklowanie/#findComment-717
Udostępnij na innych stronach

Coż twój wybór,albo coś ładnego,albo coś zdrowego.

Proponuję zrobić z jednego kawałka obydwie wersje.

Powodzenia.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/159-peklowanie/#findComment-719
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.