Skocz do zawartości

Przeróbka zamrażarki na chłodnię , dojrzewalnię...

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taki jak na fotce wyżej kabelki niebieski i czerwony .

@piurko,

Ja wysiadam.

Kabelki to tylko podłączenie czujnika.

Każdy regulator przystosowany jest do określonych czujników.

A te bywają przeróżne.

To nie są rzeczy wymienialne wprost.

Poza tym należałoby zneutralizować ew. działanie dotychczasowego regulatora.

Spróbuj poszukać na "elektrodzie", może ktoś zamieścił tutorial z przeróbki dokładnie Twojego modelu zamrażarki.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Chylę czoła pod postami koleżanki EAnny!Aniu skąd Ty masz tę wiedzę?Uwierz mi ze zazdroszczę Tobie takiej praktycznej wiedzy.ANIU JESTEŚ WIELKA!!!
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
  • 1 miesiąc temu...

Z końcem roku i tu kończę robotę - chwilowo :) .

Bardzo dziękuję EAnnie :clap: za wsparcie i cierpliwość .

Zamrażara chodzi na włącz i wyłącz , nie mogę znaleźć kabla wychodzącego z termostatu , żeby się wpiąć z dodatkowym sterowaniem .

Za dużo elektroniki... :(

Ta szafa zostanie przerobiona na dojrzewalnię ... prawdopodobnie .

Do chłodzenia peklowanego mięsa przytargałem kolejną szafkę :D i chyba się nada na chłodnię i ma termostat mechaniczny .

A z tym rozwiązaniem już nie miałem problemu , wpiąłem w instalację inny termostat i puki co jest ok :thumbsup: .

Jest gdzie trzymać worki z wyrobami , mleko na jogurty i twarożki , gotowy jogurt w słoikach .

post-82011-0-35384700-1577741104_thumb.jpg

post-82011-0-63491800-1577741146_thumb.jpg

post-82011-0-85243800-1577741187_thumb.jpg

post-82011-0-47796700-1577741256_thumb.jpg

post-82011-0-22443500-1577741301_thumb.jpg

post-82011-0-05341000-1577741378_thumb.jpg

Edytowane przez piurko
  • 4 lata później...

Witam. Jestem zielony z elektroniki, mam problem taki z tą samą lodówką, że nie chodzi wentylator, przesto nie chłodzi. Lodem wymiennik był zaje.... Bo wyleciało oklo 2l wody. Co sprawdziłam to brak napięcia 220v na wentylator. Czy przekaźnik padł? Jak sprawdzić co padło?