Gość Efffa Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Lipca 2019 Metka z samego boczku, z prażoną domową cebulką - mąż chciał, mąż ma boczek (udział tłuszczu wedle preferencji, na zamówienie męża baaardzo tłusty) Na kg mięsa:20 g peklosoli20 g prażonej cebulki (nie mylić z suszoną)3 g świeżo mielonego czarnego pieprzu2 g papryki mielonej (słodka lub ostra, lub mix) Boczek pokrojony w kostkę, zapeklowany 48 h, zmielony razem z prażoną cebulką na 4 mm, dodana reszta przypraw i wymieszane. Odstawione aby nabrało smaku. Do bieżącego zużycia nie bawić się w osłonki tylko schować do pudełka z pokrywą, te maleństwa zawędrują do teściów więc są w osłonkach PS Deska od córci w prezencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Lipca 2019 oo takie to ja lubie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Lipca 2019 oo takie to ja lubie a dacie wiarę, że ja nie? Mężowi robię bo on surowiznę je, jak robię kiełbasy to on robi test smaku a przy okazji podkładając pół bochenka chleba do posmarowania surowizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Lipca 2019 oo takie to ja lubie a dacie wiarę, że ja nie? Mężowi robię bo on surowiznę je, jak robię kiełbasy to on robi test smaku a przy okazji podkładając pół bochenka chleba do posmarowania surowizną Bo to chłop na schwał ... Jak ma do czego to i pół bochenka znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Lipca 2019 (edytowane) Zrób mężowi z peklowanego wędzonego,nieparzonego podgardla.Gwarantuje ,że będzie zadowolony. Edytowane 26 Lipca 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Lipca 2019 Zrób mężowi z peklowanego wędzonego,nieparzonego podgardla.Gwarantuje ,że będzie zadowolony.Jak będę wędzić to wrzucę też podgardle i zrobię często też mu robię z boczku wędzonego tak na szybko, nawet nie w maszynce tylko w malakserze jak nie chce mi się montować maszynki. A ten boczuch mi został z kuraka faszerowanego to zapeklowałam. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Lipca 2019 Ja wiepszowiny surowej nigdy nie jadlam surowej , dopiero jak zrobilam metke z boczku , takiego miesa na mielone to probuje i wypluwam , najczesciej jednak odwazam sol ..a reszta to tak na tzw.oko Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Lipca 2019 Jak masz ochotę to tą metkę możesz nadziać w osłonkę białkową i jeszcze raz podwędzić zimnym dymem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Lipca 2019 Ja wiepszowiny surowej nigdy nie jadlam surowej , dopiero jak zrobilam metke z boczku , takiego miesa na mielone to probuje i wypluwam , najczesciej jednak odwazam sol ..a reszta to tak na tzw.oko Ja mam standardzik i odważam, przy nowych kombinacjach męża wołam. A jak nie ma go w zasięgu to podsmażam albo jak Ty, próbuję ale tylko "liznieciem". Moje psy ze mną lubią kucharzyć w takiej sytuacji, bo zawsze im to "sprobowane" skapnie Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 26 lip 2019 - 19:46]Jak masz ochotę to tą metkę możesz nadziać w osłonkę białkową i jeszcze raz podwędzić zimnym dymem.Taką z wędzonego towaru? Takie lubię i zjem, wędliny wędzone zimnym dymem też uwielbiam i surowe mi nie przeszkadza. Wyjątek stanowią zupełne surowizny, w tym tatar włącznie Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Lipca 2019 Super sprawa lubię a nawet uwielbiam wszelkie smarowidła. Piękne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Lipca 2019 Super sprawa lubię a nawet uwielbiam wszelkie smarowidła. Piękne fotki Dzięki Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Lipca 2019 Moj pies nie je wiepszowiny ...a pozatym on jest z bardzo wysublimowanym smakiem..dzis siedzial bo robilam kacze piersi ale peklowane wiec nie dostal musial zadowolic sie swoja przekaska kacza Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Lipca 2019 Moj pies nie je wiepszowiny ...a pozatym on jest z bardzo wysublimowanym smakiem..dzis siedzial bo robilam kacze piersi ale peklowane wiec nie dostal musial zadowolic sie swoja przekaska kacza Moje mają taki wysublimowany smak, że najbardziej lubią śmieci zjadać i to, czego im nie wolno. Ale 10 g wyplutego mięsa na 40 kg wagi krzywdy im nie zrobi.. Chyba... Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Lipca 2019 Moj to sobie nie podaruje jak robie tatara ..ale wiepszowina wogole go nie interesuje ,,,kielbasy wisza jak si eosuszaja a on moze pod nimi lezec i nie ruszy...ale zostaw sernik na talerzu to zniknie w mig Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Lipca 2019 Takie lubię i zjem, wędliny wędzone zimnym dymem też uwielbiam i surowe mi nie przeszkadza. Wyjątek stanowią zupełne surowizny, w tym tatar włącznie Surowe najlepsze a bez tatara nie wyobrażam sobie życia. jak robię kiełbasy to on robi test smaku Ja zawsze smakuje farsz, chłopy tak mają widocznie Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Lipca 2019 Takie lubię i zjem, wędliny wędzone zimnym dymem też uwielbiam i surowe mi nie przeszkadza. Wyjątek stanowią zupełne surowizny, w tym tatar włącznie Surowe najlepsze a bez tatara nie wyobrażam sobie życia. jak robię kiełbasy to on robi test smaku Ja zawsze smakuje farsz, chłopy tak mają widocznie Nie tylko chłopy, moja mama też próbuje i zajada Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Lipca 2019 Ja tatara to bym mogla i codziennie ,,na kolacja to na 2 osoby ½ kg miesa to nie za duzo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.