Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W nadziei ,ze nie powtorze juz tematu, podaje przepis na chutney

skladniki:

4 ostre Chilli

4-5 szt slodka papryka

3 szt czerwonej cebuli

3/4 szklanki octu Balsamicznego

5-6 lyzek brazowego cukru

olej do podduszenia cebuli

sol i pieprz

1. Papryke wstawic do piekarnika , kiedy skorka sie przypali wsadzic ja do worka i zawiazac; kiedy przestygnie zdjac skore i oczyscic z nasion

2. Z chilli postapic podobnie, z ta roznica, ze nasiona pozostawic i proponuje chilli robic w rekawiczkach

3. Cebule pokroic w duza kostke, poddusic na oliwie ,ale uwazac aby nie przyrumienika sie

4. Do cebuli dodac pokrojona papryke i chilli' lekkowimieszac i dodac cukier, ocet sol i pieprz.

5. Dusic to razem, co jakis czas mieszajac, az wszystko zgestnieje, zwykle zajmuje to okolo 20 minut.

6. Gorace wkladac do sloiczkow. Kiedy przestygnie jest gotowe do jedzenia.

 

BArdzo dobrze smakuje z zimnym miesem i wedlina, a takze z grzankami z serem

 

Pozdrawiam, Anna

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1657-chutney-z-ostrej-papryczki/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.