ANNAM Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Lipca 2008 W nadziei ,ze nie powtorze juz tematu, podaje przepis na chutney skladniki: 4 ostre Chilli4-5 szt slodka papryka 3 szt czerwonej cebuli 3/4 szklanki octu Balsamicznego5-6 lyzek brazowego cukru olej do podduszenia cebuli sol i pieprz1. Papryke wstawic do piekarnika , kiedy skorka sie przypali wsadzic ja do worka i zawiazac; kiedy przestygnie zdjac skore i oczyscic z nasion2. Z chilli postapic podobnie, z ta roznica, ze nasiona pozostawic i proponuje chilli robic w rekawiczkach3. Cebule pokroic w duza kostke, poddusic na oliwie ,ale uwazac aby nie przyrumienika sie 4. Do cebuli dodac pokrojona papryke i chilli' lekkowimieszac i dodac cukier, ocet sol i pieprz. 5. Dusic to razem, co jakis czas mieszajac, az wszystko zgestnieje, zwykle zajmuje to okolo 20 minut.6. Gorace wkladac do sloiczkow. Kiedy przestygnie jest gotowe do jedzenia. BArdzo dobrze smakuje z zimnym miesem i wedlina, a takze z grzankami z serem Pozdrawiam, Anna Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1657-chutney-z-ostrej-papryczki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.