RedPutron Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Witam,Czy miód pitny półtorak ma datę ważności czy jest jak wino tym dłużej w butelce tym lepsze? Edytowane 26 Listopada 2019 przez RedPutron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Czy miód pitny półtorak ma datę ważnościJak poniewiera to dobry A tak na serio to się nie znam na tych trunkach wiem tylko tyle że są smaczne Edytowane 26 Listopada 2019 przez jacekw21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Listopada 2019 Chłopie pij nie gadaj A poważnie to sprawdziłem właśnie w książce Hanny Lis i Pawła Lis "Kuchnia Słowian"cyt. " brzeczka półtoraka i dwójniaka zawiera dużo cukru, nawet do 60%, a proces fermentacji przebiega w takich warunkach bardzo powoli, niekiedy nawet dziesięć lat" i drugi cyt.: "Czwórniak dopiero po roku przelewa się z dębowej beczki do mniejszych naczyń"... czyli myślę że z miodem jest jak z winem, im starszy tym szlachetniejszy Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Poltorak i dwojniak - przyjmuje sie ze czasookres rozwiniecia pelnego bukietu smakowo-zapachowego to 4-5 lat minimumTrojniak to ok 1.5 do 2 lat . Czworniak to ok 10 m-cy do roku. (obecne czasy, obecne szczepy drozdzy, rodzaje i czystosc miodu)https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2898-miody-pitne/?hl=miody+pitne Edytowane 26 Listopada 2019 przez StefanS Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Listopada 2019 pitny półtorak Potwierdzam IM starszy tym lepszy - i nie straszne mu leżakowanie piwniczne nawet 50 lat Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Listopada 2019 Daj do piwnicy jak masz cierpliwość.A z kupnych nie domowej roboty to wg. mnie tylko APIS lublin.Wielokrotnie próbowałem na różnych jarmarkach, imprezach historycznych miody i przeważnie dali spróbować dobry a w kupionej butelce szajs.Gdybym nie robił w domu od lat to bym nie wiedział jak powinien smakować a tak czuc karmel i spiryt....Ale to moje zdanie. i z a pisem nie mam nic wspólnego.Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.