Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem początkujący.

W różnych przepisach czytałem że na 1kg mięsa należy zrobić 400g solanki.

Co spowoduje jak zrobi się jej więcej? Np. na 4kg mięsa 3l???

Edytowane przez zywy_pila
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16707-wi%C4%99ksza-ilo%C5%9B%C4%87-solanki/
Udostępnij na innych stronach

A jak myślisz? ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16707-wi%C4%99ksza-ilo%C5%9B%C4%87-solanki/#findComment-648733
Udostępnij na innych stronach

Jesli zrobisz na 4 kg mięsa 3 l prawidłowej solanki, to nic się nie stanie, ale jesli będzie jej więcej, to mięso będzie za słone.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16707-wi%C4%99ksza-ilo%C5%9B%C4%87-solanki/#findComment-648736
Udostępnij na innych stronach

Pomyśl jaka byłaby różnica w smaku solanki gdybyś dolał do 9 litrów słonej wody litr zwykłej, i odwrotnie, do 9 litrów zwykłej litr słonej.

Jak zrozumiesz to zwykłą wodę zastąp mięsem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16707-wi%C4%99ksza-ilo%C5%9B%C4%87-solanki/#findComment-648739
Udostępnij na innych stronach

 

 

To moje pierwsze peklowanie i wędzenie.

To tym bardziej nie kombinuj. Moje wszystkie niepowodzenia związane były zawsze z kombinowaniem, zanim zrozumiałem co robię ;)

Najpierw spróbuj oryginał zanim zaczniesz zmieniać pod swój smak (dotyczy to wszystkich wyrobów) wtedy będziesz wiedział co dodać/ująć.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16707-wi%C4%99ksza-ilo%C5%9B%C4%87-solanki/#findComment-648758
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.