zywy_pila Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Jestem początkujący.W różnych przepisach czytałem że na 1kg mięsa należy zrobić 400g solanki.Co spowoduje jak zrobi się jej więcej? Np. na 4kg mięsa 3l??? Edytowane 7 Grudnia 2019 przez zywy_pila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Proponuję to na pewno sobie poradzisz https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywy_pila Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Ja to wszystko znam. ????Ale nie o to pytam. ????Pytam co się stanie jak dam więcej solanki niż zalecane 40%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Grudnia 2019 A jak myślisz? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywy_pila Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Nie wiem. To moje pierwsze peklowanie i wędzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Jesli zrobisz na 4 kg mięsa 3 l prawidłowej solanki, to nic się nie stanie, ale jesli będzie jej więcej, to mięso będzie za słone. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Pomyśl jaka byłaby różnica w smaku solanki gdybyś dolał do 9 litrów słonej wody litr zwykłej, i odwrotnie, do 9 litrów zwykłej litr słonej.Jak zrozumiesz to zwykłą wodę zastąp mięsem. Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Grudnia 2019 To moje pierwsze peklowanie i wędzenie. To tym bardziej nie kombinuj. Moje wszystkie niepowodzenia związane były zawsze z kombinowaniem, zanim zrozumiałem co robię Najpierw spróbuj oryginał zanim zaczniesz zmieniać pod swój smak (dotyczy to wszystkich wyrobów) wtedy będziesz wiedział co dodać/ująć. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.