Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Nooo Paaanie, pięknie 👏👍 ......  musisz mieć duży apetyt lub  liczną rodzinę😉

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050493
Udostępnij na innych stronach

13 minut temu, MariuszB napisał(a):

  lub  liczną rodzinę😉

To zapieks na  dwie osoby ( porcja to połowa zapiesa ,pół awokado,2x połowa pomidora,burrata,mała czerwona cebulką,świeżo grubo mielony pieprz,papryka słodka)) tylko tak na fotce  ,,groźnie"?wygląda🙂

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050494
Udostępnij na innych stronach

Tak wonioła na strychu kiełbaska żech musioł spróbować sznita z nią  jeszcze dzisioj.,,Kiełbasa tak  konkretno  że nawet wygiel przy niej wypado blado"

 

20251127_184521.thumb.jpg.19fd0d73572868c54bf49edd11073046.jpg20251127_184331.thumb.jpg.095b78a4c6c30f641b41bbcd1f534b04.jpg20251127_184325.thumb.jpg.68a087af048d3eb7b8796d63a167d1af.jpg20251127_184320.thumb.jpg.f04cb380dd65648e9b3a47799132d3a1.jpg20251127_183746.thumb.jpg.e93bea50e820ace2d986991a83718448.jpg

Edytowane przez bilu72
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050521
Udostępnij na innych stronach

W dniu 23.11.2025 o 11:49, bilu72 napisał(a):

Frajer boczuś kanapkowy w asyście małosolnych.

20251123_114002.jpg

20251123_113909.png

20251123_113840.png

Czy gdzieś znajdę przepis jak robiłeś ten boczek? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050600
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, KarKan napisał(a):

Czy gdzieś znajdę przepis jak robiłeś ten boczek? 

Nie mam przepisu,robię na spontana.

Boczek dobrej jakości,ten był nie zbyt dobry co widać po skórze,nakłuj boczek nożem lub nakłuwaczem do mięsa i zamarynuj w przyprawach wg.własnego uznania od strony mięsa i odstaw na 24 godz.Po zamarynowaniu wytrzyj do sucha skórę posmaruj octem i osusz  w Airfrayer temp.80-90 st.C około 30-40 min ja mam nadmuch z tyłu więc nie wiem jak to będzie wyglądać przy innych typach.Po osuszeniu smaruję skórę olejem i posypuję solą,piekę w temp.205st.C do czasu aż skóra zrobi się chrupiąca.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050624
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.