bilu72 Opublikowano 23 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1376 Opublikowano 23 godziny temu Frajer kolacja z ,,czyszczenia lodówki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1377 Opublikowano 23 godziny temu Nooo Paaanie, pięknie 👏👍 ...... musisz mieć duży apetyt lub liczną rodzinę😉 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1378 Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, MariuszB napisał(a): lub liczną rodzinę😉 To zapieks na dwie osoby ( porcja to połowa zapiesa ,pół awokado,2x połowa pomidora,burrata,mała czerwona cebulką,świeżo grubo mielony pieprz,papryka słodka)) tylko tak na fotce ,,groźnie"?wygląda🙂 Edytowane 23 godziny temu przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1379 Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Kiełbaska upieczona. Edytowane 22 godziny temu przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1380 Opublikowano 22 godziny temu Jeszcza tylko chłodzenie i jutro ze sznitą i kwaśnym ogórkiem będzie w sam raz na śniadanko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1381 Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Tak wonioła na strychu kiełbaska żech musioł spróbować sznita z nią jeszcze dzisioj.,,Kiełbasa tak konkretno że nawet wygiel przy niej wypado blado" Edytowane 20 godzin temu przez bilu72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1382 Opublikowano 6 godzin temu W dniu 23.11.2025 o 11:49, bilu72 napisał(a): Frajer boczuś kanapkowy w asyście małosolnych. Czy gdzieś znajdę przepis jak robiłeś ten boczek? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1383 Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, KarKan napisał(a): Czy gdzieś znajdę przepis jak robiłeś ten boczek? Nie mam przepisu,robię na spontana. Boczek dobrej jakości,ten był nie zbyt dobry co widać po skórze,nakłuj boczek nożem lub nakłuwaczem do mięsa i zamarynuj w przyprawach wg.własnego uznania od strony mięsa i odstaw na 24 godz.Po zamarynowaniu wytrzyj do sucha skórę posmaruj octem i osusz w Airfrayer temp.80-90 st.C około 30-40 min ja mam nadmuch z tyłu więc nie wiem jak to będzie wyglądać przy innych typach.Po osuszeniu smaruję skórę olejem i posypuję solą,piekę w temp.205st.C do czasu aż skóra zrobi się chrupiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1384 Opublikowano 5 godzin temu Już można jeść,jest tak syta że po jednym kasie można fedrować do poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1385 Opublikowano 5 godzin temu Pora coś na obiadek ugotować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1386 Opublikowano 4 godziny temu 42 minuty temu, bilu72 napisał(a): Pora coś na obiadek ugotować Lekko przechodzony ręcznik ? Czyżby miał być krupnik?....(wybacz) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1387 Opublikowano 2 godziny temu Będą flaczki 👌 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1388 Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): Czyżby miał być krupnik? 30 minut temu, MariuszB napisał(a): Będą flaczki 👌 No to zaczynamy ,ale najpierw musimy przygotować składniki. Składniki: -flaki wołowe(czyli oficjalnie krowa od środka) -włoszczyzna która udaje że jest tu zdrowa -liście laurowe i ziele angielskie bo tradycja musi być -majeranek w takiej ilości ,,aż sąsiedzi zaczną kichać" -sól,pieprz I odrobina odwagi -masło i mąka na zasmażkę -ewentualnie rogaty kucharz który nie pyta tylko gotuje cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Udostępnij #1389 Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Przygotowanie: Oczyszczam flaki z niepożądanych pozostałości następnie kroimy na zadawalającą nas wielkość wrzucamy do gara i -płuczemy kilkukrotnie,parzymy,płuczemy, znów...ogólnie bawimy się w SPA dla wnętrzności.Flaki po takim traktowaniu mają być tak czyste że mogłyby prowadzić program,,Perfekcyjna pani domu-wersja rzeźnicza". cdn. Edytowane 1 godzinę temu przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 50 minut temu Autor Zgłoś Udostępnij #1390 Opublikowano 50 minut temu (edytowane) Gotowanie Flaki przekładamy do odpowiedniej wielkości garnka,zalewamy zimną wodą i po zagotowaniu pilnujemy aby tylko pykały tak jak niedzielny rosół który gotujemy kilka godz.Gotujemy tak długo( oj długo) aż zmiękną I przestaną przypominać gumowy dywanik malucha. cdn. Edytowane 46 minut temu przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/56/#findComment-1050693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.