beatag Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 10 Marca 2021 Nie wpadłabym na to ,zeby z ciasta ziemniaczanego zrobić gofry :)Widzę,ze grill ma " wzięcie " Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-699499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 10 Marca 2021 Pieczarki na plackach ziemniaczanych . w sobotę spróbuję powielić ten przysmak.proszę, napisz co jest w plastikowych pojemniczkach i w kamionce na piątym obrazku Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-699540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 10 Marca 2021 Robiłam gofry ziemniaczane ale tak jak placki - bez mąki.Ziemniaki ścieram na dużych oczkach, odciekają na sicie. Do tego cebulką, jajko, skrobia z odcieku i przyprawy. Te dla mężusia są z pieprzem, moja część tylko z solą (po upieczeniu jem z cukrem) Są mega chrupiące Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-699548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 12 Marca 2021 Pieczarki na plackach ziemniaczanych . co jest w plastikowych pojemniczkach i w kamionce na piątym obrazku W plastikowych pojemnikach jest mąka pszenna i mleko a w kamionce sól. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-699759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 18 Marca 2021 Zimna nóżka.Narazie się marynuje w soli,pieprzu oraz czasnku.Jutro będzie gotowana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-700368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 19 Marca 2021 Noga po gotowaniu powędrowała do praski. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-700544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 19 Marca 2021 A tego nie znam Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-700549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 20 Marca 2021 Noga gotowa do konsumpcji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-700583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) Piękna maczuga szkoda, że przez internet nie czuć zapachu Podniosłeś ciśnienie idę coś na grilla wrzucić Edytowane 20 Marca 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-700604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) Podniosłeś ciśnienie idę coś na grilla wrzucić Ja wczoraj wrzuciłem kawałek antrykotu na ,,grilla'' Edytowane 20 Marca 2021 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-700640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 20 Marca 2021 Ja wczoraj wrzuciłem kawałek antrykotu na ,,grilla'' Znowu aromatycznie P.S. Moje Rostbefy dojrzewają Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-700644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) P.S. Moje Rostbefy dojrzewają Piękny marmurek Edytowane 20 Marca 2021 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-700665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Dzisiaj małosolny i zimne nóżki które się marynują w soli,pieprzu oraz czosnku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-702537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Nogi wyglądają super. Napisz coś więcej o sposobie przygotowania. Czy skórę rozcinałeś?. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-702559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 zimne nóżki które się marynują Znowu pyszności , czy poza golnko stosujesz inne mięso do nabicia maczugi?[Dodano: 03 kwi 2021 - 08:52] Noga gotowa do konsumpcji. W tej wcześniejszej chyba pierzastego dodałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-702560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Nogi wyglądają super. Napisz coś więcej o sposobie przygotowania. Czy skórę rozcinałeś?.Skóry nie rozcinam.Trybuje golonke a mięso pozyskane tnę na nieregularną kostkę najlepiej pod niewielkim kontem.Do marynaty używam tylko soli warzonki,młotkowanego pieprzu oraz suszonego czosnku w płatku roztartego w moździerzu.Do wypełnienia kieszeni potrzebne jest mięso pozyskane z dodatkowej golonki.Można dołożyć surową marchew w trakcie wypełnienia.Całość zawinięta jest w folię celulozową i zasznurowana.Po dobie leżakowania w lodówce podana jest obróbce termiczne(parzenie) do uzyskania wewnątrz 85 st.C a następnie sprasowana.[Dodano: 03 kwi 2021 - 14:21] Noga gotowa do konsumpcji. W tej wcześniejszej chyba pierzastego dodałeś ? Nie dodawałam.Jest dodane mięso z przedniej golonki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-702593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Kilka gołąbków w kiszonych liściach włoskiej kapusty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-702627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Nie dodawałam.Jest dodane mięso z przedniej golonki. Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-702656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zimna nóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-702696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzisiaj w ramach eksperymentu zapuszkowałem opiekane makrele w sosie pomidorowym na bazie(pulpa pomidorowa,cebula,sól,cukier,pieprz,oregano,ocet,olej rzepakowy)Całość sosu zblendowana oraz przetarta przez sito. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-703044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Makrela w sosie pomidorowym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-703181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Podaj coś więcej bo wygląda wspaniale. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-703196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Podaj coś więcej bo wygląda wspaniale.Pomysł zrodził się na podstawie przepisu ze stronyhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16799-rosja-ukraina-konserwy-rybne/?hl=rosjaPokrojoną makrele w dzwonki posoliłem i odstawiłem na 2 godz.do lodówki.Następnie opłukałem dzwonki z nadmiaru soli i zostawiłem do ocieknięcia poczym opruszyłem mąką(użyłem manitoby)i usmażyłem na głębokim oleju.Sos zrobiłem z pokrojonej w kostkę białej cebuli zeszklonej na oleju(dodałem odrobine soli aby cebula puściła sok) następnie dodałem cukier oraz po chwili ocet.Po kilku minutach dodałem pulpe pomidorową oraz szczypte oregano.Całość chwile gotowałem a następnie zblędowałem.Po zbledowaniu doprawiłem grubo mielonym pieprzem(aby podczas przecierania nie przedostał się do sosu)Jeszcze raz doprowadziłem na chwlę do wrzenia poczym całość przetarłem przez sito.Puszki zapełniłem rybą i zalałem sosem.Po zamknięciu sterylizowałem przez 60 min w szybkowarze.Po odpuszczenu ciśnienia puszki zalałem dwukrotnie zimną wodą.Co do ilości przypraw to robiłem na własny smak ale sos jest słodko kwaśny z nutą pieprzu,jedyne co zmienię w przyszłości to kosystencje sosu na bardziej rzadki. Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-703246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Dziękuję przepis przejrzysty i zrozumiały.Smacznego! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-703263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Boczek pieczony Podczas pieczenia puścił klips Ale może coś z tego jeszcze wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/13/#findComment-703839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.