Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@halusia@, dnia 16 Lut 2020 - 20:12, napisał: że bardziej dopracowany kształt od moich No pilnuj formy Halusia - bo uczennica prześcignie Mistrzynię -

 

Nawet mnie to cieszy Waldku, ale formę trzymam i póki co nie cofam się  :) chyba  :D

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657177
Udostępnij na innych stronach

 

Rogaliki Halusi ....tak w ramach treningu przed Zakopanem...

 

Pięknie Reniu... :clap: śmiem napisać że bardziej dopracowany kształt od moich  :D  :facepalm:

Dziękuję Siostrzyczko :hug: nauka nie poszła w las  :D

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657178
Udostępnij na innych stronach

 

że bardziej dopracowany kształt od moich
No pilnuj formy Halusia :D  - bo uczennica prześcignie Mistrzynię -  :D  ;)

 

Na pewno nie prześcignie - Królowa- Mistrzyni jest tylko jedna ! :thumbsup:

 

Dobrze, że nie musisz liczyć kalorii

:D  :facepalm: tak nie do końca..... :), ale- cóż bardzo lubię słodkie...

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657181
Udostępnij na innych stronach

@eli55,prosze

1 lyzka imbir mielony

1 lyzka cynamon mielony

½ lyzki mielonych gozdzikow

½ lyzki mielonej Kardemummy wymieszac i gotowe :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657184
Udostępnij na innych stronach

 

 

karolszymczak, dnia 16 Lut 2020 - 20:39, napisał: To mi w Zakopcu cukier poskoczy! Poradzimy....będziemy dużo tańczyć

:D  :hug:  :frantics: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657195
Udostępnij na innych stronach

 

co oznacza? lyzka

 

w wedlinach potrafimy zamieniac na system wagowy to i w takich przepisach tez by bylo fajnie

 

:thumbsup:

 

I dalej si etego trzymam podajac przepisy w swoim watku , tu zostalam zapytana i tak mam zapisane w swoich zbiorach , przyprawe podam w gramach jak bede robila teraz jest mi nie potrzebna wiec nie mam gramatury  . lyzka standardowa 15ml 

W sumie to nie ma znaczenia jaka lyzka byle byly zachowane proporcje .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657238
Udostępnij na innych stronach

 

@eli55,prosze
1 lyzka imbir mielony
1 lyzka cynamon mielony
½ lyzki mielonych gozdzikow
½ lyzki mielonej Kardemummy wymieszac i gotowe :)

 

Electro, to taka uboga wersja tej cudownej przyprawy,

która w podstawowym składzie powinna mieć jeszcze pieprz i gałkę.

Dodaje się też odrobinę anyżu i ziela angielskiego.

Najczęściej wykorzystujemy ją do pierniczków, pierników, grzańców

i jak sama nazwa wskazuje przyprawa powinna być pierna.

Oczywiście każdy robi pod swój gust, ale spróbuj kiedyś do swojej porcji dodać powyższe

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657273
Udostępnij na innych stronach

 

 

To dla mnie nowość..., ale smak może być ciekawy
Jest tam jeszcze kolendra zwykle ….. trochę oleju , odrobina wina wytrawnego lub trochę soku z cytryny , a jeszcze kilka kropli balsamico ;)  i  na noc do lodówki - albo chociaż godzinę w temp pokojowej i ……. karkówka super ;)   :D  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657280
Udostępnij na innych stronach

 

To dla mnie nowość..., ale smak może być ciekawy
Jest tam jeszcze kolendra zwykle ….. trochę oleju , odrobina wina wytrawnego lub trochę soku z cytryny , a jeszcze kilka kropli balsamico ;)  i  na noc do lodówki - albo chociaż godzinę w temp pokojowej i ……. karkówka super ;)   :D  

 

Waldku karkówka  z piwem imbirowym wg Twojego przepisu była rewelacyjna  :thumbsup:

Jak zwykle zaufam.....wypróbuję  :D w swoim czasie.

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657283
Udostępnij na innych stronach

 

 

Electro

nie wiem czy uboga czy nie taka sie unas uzywa do wypieku ciastek i taka ja stosuje , ,moze w PL sa inne ja podalam swoja wersja 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657349
Udostępnij na innych stronach

 

Electro

nie wiem czy uboga czy nie taka sie unas uzywa do wypieku ciastek i taka ja stosuje , ,moze w PL sa inne ja podalam swoja wersja 

 

:) najważniejsze, że Tobie odpowiada

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657351
Udostępnij na innych stronach

@ReniaS, Dokladnie  :) od 30 lat taka robie , z Polski przywozilam roznych marek zeby porownac i nigdy nie podchodzily mi pod moj smak-

tysiacam ludzi co jedli moje pierniki chba tez musialy smakowac skoro co roku zamawiali :tongue:  :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/2/#findComment-657353
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.