mamuśka Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Ty potworze. 😉 Takie cudo na wieczór. Litości nie masz 😄, a przepis wart na pewno zrobienia. Dziękuję bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16891-pozosta%C5%82e-wyroby/page/2/#findComment-979165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Grudnia 2024 25 minut temu, mamuśka napisał(a): Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16891-pozosta%C5%82e-wyroby/page/2/#findComment-979172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 4 Września Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Września Klops wieprzowo drobiowy SUROWIEC -400 g mięso z łopatki -300 g mięso drobiowe -300 g boczek bez skóry krojony w drobną kostkę PRZYPRAWY -pękło sól 18 g/kg -papryka kolorowa płatek 8 g/kg -gorczyca czarna i biała po 2 g/kg -chilli grys 1 g/kg -pieprz czarny i ziołowy białowieski po 3 g /kg -czosnek granulowany 2g /kg -woda 5% -smalec do wysmarowania formy -na wierzch mięsa można dać jakąś posypkę osobiście użyłem mieszanki przypraw huzarskiej i grillowej z suszoną marchwią . WYKONANIE Mięso kroimy w drobną kostkę około 1 cm i peklujemy 24 godz.po tym czasie mięso z łopatki i drobiowe mielimy na sitku 8 mm boczek zostawiamy krojony. Mięso łączymy przyprawiamy dodajemy wodę i solidnie wyrabiamy. Smarujemy formę smalcem układamy mięso i pieczemy w 120 st. do 72 stopni w wyrobie. Klops jest bardzo smaczny aromatyczny, konsystencja dość zwarta sprężysta, ale za razem soczysta, można ukroić cieniutkie plasterki które się nie rozpadają. Polecam wyrób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16891-pozosta%C5%82e-wyroby/page/2/#findComment-1032857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.