krystian252 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Kiełbasy cienkie tylko parzone. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Kiełbasa koperkowa parzona . Mięso:1.80kg łopatki.1,20kg szynki1,60kg wp.II400ml woda.Mięso bez klasyfikacji. Przyprawy:18g/kg peklosól2g/kg pieprz 2g/kg czosnek świeży.3g/kg koper susz.1g/kg cukier Mięso kroimy na mniejsze kawałki dodajemy poklosól i dokładnie mieszamy, peklujemy 48h w lodówce 4-6st.C . Następnego dnia mielimy całość na sicie fi10 przyprawiamy według wagi mięsa dodajemy wodę, dokładnie wyrabiamy do kleistości i nadziewamy w jelito.. parzenie: woda 80st.C do uzyskania 68st wewnątrz wyrobu, następnie schładzamy w zimnej wodzie. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-665193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Załączone miniatury Super wygląda . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-665213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Bardzo ładna, różowa kiełbasa Dobór mięs sprzyja kleistości.Jednak doceniam wyrabianie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-665222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Ładny przekryj podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-665250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Dzięki wam za opinie to cieszy oko. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-665263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Maja 2020 Mielonka Tyrolska wg. Krystka Mięso:Łopatka 50% 600gPodgardle 50% 600g Przyprawy:19g/kg peklosól2,5g/kg pieprz0,7g/kg ziele angielskie0,7g/kg gałka muszkatowa2g/kg czosnku susz.3g/kg aromat tyrolskiej10g/kg żelatyna100ml/kg wodaOsłonki termo.fi115 lub inne. 1.Mięso kroimy w kawałki i peklujemy 24h w lodówce.2.Następnie mielimy całość na sicie fi4.3. Doprawiamy do smaku według wagi.4. Napełniamy osłonki.5.Znów wkładamy do lodówki na 8h w celu wyrównania się smaków w osłonce.6.Parzymy wkładając do wody zimnej parząc w wodzie o temp. 80st.C. Osłonek termo nie należy przekłuwać więc parzenie mierzymy 1cm szerokości batonu na 10min. parzenia.7.Wychładzamy baton w zimnej wodzie z 30min.8.Dajemy do lodówki by nam mięso jak i galaretka stężała.9.Szamiemy Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-667936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Czerwca 2020 (edytowane) Kiełbasa "Paprykowa" Mięso:30% Podudzia indycze b/s30% łopatka wp III10% podudzia z kurczaka b/s20% podgardle.10% słonina.mielenie sito fi10Przyprawy:Peklosól, pieprz, majeranek, papryka ostra, czosnek, papryka słodka, cukier, papryka surowa sparzona.jelito 28/30/32Na grillu smakuje wybornie.. Produkt krótkotrwały. Edytowane 24 Czerwca 2020 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-669786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Pyszna kiełbaska ze srym i pieczarką mięso:50% kl.I z szynki.20% kl. III z łopatki30% kl.II podgardle chude.przyprawy:18g/kg peklosól3g/kg pieprz czarny m.1g/kg cukier40g/kg cebula surowa300g/kg pieczarka100g/kg ser żółty.200ml/kg woda Mięso klasyfikujemy i peklujemy 24h w lodówce następnego dnia mielimy całość na sicie fi10, pieczarkę dusimy do miękkości pokrojoną w kostkę, cebulkę również na złoto, ser ścieramy na grubej tarce wyrabiamy dokładnie mięso i na koniec dodajemy pieczarkę ser i cebulę dokładnie mieszamy i nabijamy w jelita 30/32 i parzymy woda 80st. do 68st wewnątrz wyrobu, hartujemy kiełbaskę w zimnej wodzie i szamiemy Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-673573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Pyszna kiełbaska ze srym i pieczarką No, no, ciekawie wygląda Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-673574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 przepis się tworzy A kiedy go planujesz upublicznić? Chętnie przeczytam jaki ser i jakie pieczarki(blanszowane, surowe, duszone lub może konserwowe)? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-673578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Dobry przepis bo krótki Tylko ile mniej więcej te pieczarki i ser stanowią - choć podejrzewam , że na oko były te składniki dodawane Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-673699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Dobry przepis bo krótki Tylko ile mniej więcej te pieczarki i ser stanowią - choć podejrzewam , że na oko były te składniki dodawane Już zaktualizowałem przepis Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17254-kie%C5%82basy-cienkie-i-grube-parzone-w-os%C5%82okachjelitach/#findComment-673710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.