vronka Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Września 2008 Witam, czy ktos z urzytkownikow moze zna i moze podac wytyczne do wedzenia serow w komorze wedzarniczej? Chodzi mi o czasy wedzenia, suszenia i temperatury w jakich to sie odbywa no i kiedy ma leciec dym a kiedy powietrze. Co macie i mozecie dac to prosze:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1764-technologia-wedzenia-sera/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Września 2008 Już o tym pisałem,( szukaj w wyszukiwarce) ale konkretnych czasów nie znam. Zasada jest taka sama jak przy wędzeniu wyrobów w dymie zimnym. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1764-technologia-wedzenia-sera/#findComment-39859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Września 2008 Sery muszą być bardzo, ale to bardzo dobrze osuszone na powietrzu. Wędzi sie w zimnym dymie, raczej rzadkim i jak najdłuzej. Ponieważ nieekonomiczne jest pędzenie wędzarni dla kilku serków, najlepiej robić to przy okazji wędzenia innych wyrobów. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1764-technologia-wedzenia-sera/#findComment-39867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.