Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w niedziele zrobiłem mięso na kiełbasę pokroiłem i nasoliłem peklosolą 1,8 na kg. wczoraj zajrzałem do mięsa i lekko go przyłapało a jutro chcę wędzić co zrobić żeby do końca się nie zepsuło

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/
Udostępnij na innych stronach

Co to znaczy „przyłapało”? Zrób zdjęcia.

[Dodano: 10 lis 2020 - 08:27]

Jaka temperatura peklowania?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683557
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam w niedziele zrobiłem mięso na kiełbasę pokroiłem i nasoliłem peklosolą 1,8 na kg. wczoraj zajrzałem do mięsa i lekko go przyłapało a jutro chcę wędzić co zrobić żeby do końca się nie zepsuło

Jak od niedzieli do wtorku mięso przetrzymane w warunkach chłodniczych "Lekko podśmierduje" to nadaje się wyłącznie do kosza - niezależnie czy dałeś do niego 1,8 g/kg czy 18 g/kg peklosoli.

--

Romii

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683568
Udostępnij na innych stronach

Wyrzuć kolego , wróć do lektury oraz przerób przeliczniki  i jednostki miary ( ciężaru ) .Mięso prawidłowo zapeklowane świeże w lodówce o temp. 5 stopni nawet po 72 godzinach nie powinno być " przyłapane " .Kupiłeś pewnie już nie świeże , ilosc peklosoli stanowczo za mała .trudno nauka kosztuje , ale zdrowie jest najważniejsze .Pozdrawiam 

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683735
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.