maly1103 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Listopada 2020 Witam w niedziele zrobiłem mięso na kiełbasę pokroiłem i nasoliłem peklosolą 1,8 na kg. wczoraj zajrzałem do mięsa i lekko go przyłapało a jutro chcę wędzić co zrobić żeby do końca się nie zepsuło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Listopada 2020 Co to znaczy „przyłapało”? Zrób zdjęcia. [Dodano: 10 lis 2020 - 08:27] Jaka temperatura peklowania? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) nasoliłem peklosolą 1,8 na kg Jak dałeś 1,8 grama na kilo, to nie ma się co dziwić. Edytowane 10 Listopada 2020 przez tytan58 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1103 Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Listopada 2020 Lekko podsmierduje 1.8 to mało [Dodano: 10 lis 2020 - 09:12] Lekko podsmierduje 18 gram to mało Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Listopada 2020 Witam w niedziele zrobiłem mięso na kiełbasę pokroiłem i nasoliłem peklosolą 1,8 na kg. wczoraj zajrzałem do mięsa i lekko go przyłapało a jutro chcę wędzić co zrobić żeby do końca się nie zepsuło Jak od niedzieli do wtorku mięso przetrzymane w warunkach chłodniczych "Lekko podśmierduje" to nadaje się wyłącznie do kosza - niezależnie czy dałeś do niego 1,8 g/kg czy 18 g/kg peklosoli.--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalesz Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Listopada 2020 Napisałeś 08.11. że zrobiłeś mięso w niedzielę czyli tydzień wcześniej 01.11. Mięso bez ochrony miało prawo się zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Listopada 2020 Wyrzuć kolego , wróć do lektury oraz przerób przeliczniki i jednostki miary ( ciężaru ) .Mięso prawidłowo zapeklowane świeże w lodówce o temp. 5 stopni nawet po 72 godzinach nie powinno być " przyłapane " .Kupiłeś pewnie już nie świeże , ilosc peklosoli stanowczo za mała .trudno nauka kosztuje , ale zdrowie jest najważniejsze .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Listopada 2020 Trzymam z Wojciechem !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17741-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-683749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.