Rafał_Sparrow Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Grudnia 2020 W akademi Dziadka jest informacja o nastrzykiwaniu mięsa w procesie peklowania na mokro Czy można albo czy jest to coś daje jak np. w czasie skróconego peklowania 4 dniowego nastrzyknięcie dodatkowe np w 3 dniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Pewnie tak ale peklowanie według metody Dziadka tego nie przewiduje to nie stosuj.W metodzie szybkiego peklowania wg Szczepana jest drugi nastrzyk. Więc jak chcesz to pekluj według Szczepana.Po mix jednej i drugiej metody moze dać skutek odmienny do założonego. Te metody są sprawdzone przez praktyków co do ilości peklosoli, wody i czasu. Tak ze nie ma potrzeby wywazać drzwi i po prostu trzymać się jednej. ???? Edytowane 4 Grudnia 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał_Sparrow Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Pewnie tak ale peklowanie według metody Dziadka tego nie przewiduje to nie stosuj.W metodzie szybkiego peklowania wg Szczepana jest drugi nastrzyk. Więc jak chcesz to pekluj według Szczepana.Po mix jednej i drugiej metody moze dać skutek odmienny do założonego.Te metody są sprawdzone przez praktyków co do ilości peklosoli, wody i czasu. Tak ze nie ma potrzeby wywazać drzwi i po prostu trzymać się jednej. Dzięki wielkie następne wędzenie wypróbuję według Szczepana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.