Kondziu019 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Witam, czy osadzanie kielbas w temp. Ok. 15st. C można prowadzić przez noc? Np. Od 22 do 8 rano, potem osuszanie i wedzenie. Czy ta temp nie będzie za wysoka w porównaniu do czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Za wysoka. Poza tym, kiełbasy osadzamy do kilku godzin, w zależności od rodzaju. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Stycznia 2021 22 do 8 rano Wstań o 6 i osadzaj do 8. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Stycznia 2021 To już prawie "fermentacja" Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Jeżeli będziesz trzymał w lodówce .to nie będzie fermentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Stycznia 2021 To jak nabije w jelita to do lodówki, A później standardowo 2h w pokojowej? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Stycznia 2021 To jak nabije w jelita to do lodówki, A później standardowo 2h w pokojowej? Tak Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Stycznia 2021 (edytowane) Ok, dzięki za odpowiedź Edytowane 1 Stycznia 2021 przez Kondziu019 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Ok. 15st. C można prowadzić przez noc? Np. Od 22 do 8 rano, potem osuszanie i wedzenie. To się zdarzało, zimą nie ma problemu, wiosną i latem niebezpiecznie..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Stycznia 2021 zima to na balkon, albo pod wiatę, tylko na "dzikiego zwierza" trza uważać Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-690955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Stycznia 2021 zależy....Jaka ilość....Szybkiej konsumpcji nie zaszkodzi...."Osadzanie" to termin/aspekt ważki w ogølnej technologii przetwórstwa mięsa...Osobiście "osadzam" lub "nie osadzam"..... odwieszam na tyle co mogę i co ile mi pasuje....raczej w temp niskich... do max 10*C, na noc, rano do wędzenia... podkreślam, że mam "jakieś doświadczenia".......i się "udaje"... )DRozsądek.... ...i trochę pewnie szczęścia... bom szczęśliwym... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17990-osadzanie-kie%C5%82bas/#findComment-691203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.