Kruszynka Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2126 Opublikowano 2 Listopada 2011 U mnie dzisiaj żur na bazie wywaru z gotowania ozora i zakwasie z mąki żytniej razowej z dodatkiem kiełbasy wędzonej,jajka i twarogu oraz ozór wołowy w sosie chrzanowym z ziemniakami z wody oraz mizerią. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2127 Opublikowano 2 Listopada 2011 Kazik, oj smakowałem te ozorki smakowałem bajeczne. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2128 Opublikowano 2 Listopada 2011 :grin: kotlet mielony w sosie,kasza,czarna rzodkiew :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2129 Opublikowano 2 Listopada 2011 Grzesiu prawie na każdym Twoim zdjęciu : czarna rzodkiewOd pewnego czasu odwiedzając sklepy rozglądam się za tym rarytasem i .............. :shock: ......... tylko takich gał dostaję. Chyba zostanie mi zaopatrzyć się w aptece w ........ :rolleyes: ........... Raphacholin. Sam uprawiasz to lekarstwo czy gdzieś się zaopatrujesz :question: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2130 Opublikowano 2 Listopada 2011 Wirus, nie długo 11 Listopada Na ŚW Marcina najlepsza jest gęsina. :lol: :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2131 Opublikowano 2 Listopada 2011 Karolu jeśli wiesz gdzie u nas można kupić taką prawdziwą - ekologiczną balbinkę :grin: to proszę o namiary. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2132 Opublikowano 2 Listopada 2011 Wirus, zaraz zadzwonie i dam znać [ Dodano: Sro 02 Lis, 2011 18:29 ]Wirus, w naszych okolicach a własnego chowu to tylko na sielance w niedzielę mozna kupić Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2133 Opublikowano 2 Listopada 2011 Karolu do sielanki mam dość blisko, ale tam niestety większość nie do końca ........ :sad: ....... uczciwych sprzedawców (pośredników). Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2134 Opublikowano 2 Listopada 2011 Wirus, są ponoć w selgrosie ale ja nie chcę z selgrosu Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2135 Opublikowano 2 Listopada 2011 ale ja nie chcę z selgrosu - ja też . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2136 Opublikowano 2 Listopada 2011 Ja zamiast gęsi mam na razie peklujące się ogony wieprzowe . :tongue: :grin: Muszę pomyśleć co z tego zrobić . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2137 Opublikowano 2 Listopada 2011 :grin: czarną rzodkiew co roku sieję jak zbiorę czosnek,rośnie do mrozów,z jednej grządki już zakopcowałem i będzie leżała do wiosny w ziemi.Z drugiej zjadam na bieżąco,jak przyjdzie śnieg i mróz a nie odwrotnie to jeszcze zimą do wędzenia jako zakąska będzie jadalna :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2138 Opublikowano 3 Listopada 2011 :grin: kotlet mielony w sosie,kasza,czarna rzodkiew :grin: Obrazek Czy możesz powiedzieć co dodałeś do sosu? Marchew widać, jakieś grzyby i baza pomidorowa? Moja 2 letnia córka lubi mięso w sosie i muszę trochę kombinować z obiadami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2139 Opublikowano 3 Listopada 2011 :grin: marchew,cebula,pietruszka,kostka rosołowa.Sos, wywaru biorę 0,5 szklanki,łyżka mąki,łyżka śmietany,łyżka przecieru pomidorowego i to rozbijam na jednolitą masę i wlewam jak za gęste do leję wodę lub mąkę żeby zagęścić,tylko mąkę rozbijam z wodą bo będą kluski :grin: jak chcesz ostrzej to łyżka musztardy,oczywiście do gotujących się warzyw dodaję listek,pieprz i ziele rozbijam w możdzierzu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2140 Opublikowano 3 Listopada 2011 Muszę pomyśleć co z tego zrobić . :grin: Zupę ogonową :grin: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-182989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2141 Opublikowano 4 Listopada 2011 :grin: marchew,cebula,pietruszka,kostka rosołowa.Sos, wywaru biorę 0,5 szklanki,łyżka mąki,łyżka śmietany,łyżka przecieru pomidorowego i to rozbijam na jednolitą masę i wlewam jak za gęste do leję wodę lub mąkę żeby zagęścić,tylko mąkę rozbijam z wodą bo będą kluski :grin: jak chcesz ostrzej to łyżka musztardy,oczywiście do gotujących się warzyw dodaję listek,pieprz i ziele rozbijam w możdzierzu :grin: Dzięki bardzo. Może z takim sosie można spróbować golonkę zrobić? :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2142 Opublikowano 4 Listopada 2011 :grin: jak upieczesz golonkę :thumbsup: to sos zrób z tego wywaru co się piekła,warzywa możesz wcześniej ugotować i połączyć z wywarem z golonki,tu dobrze dodać musztardę(rosyjską,francuską) i chrzan do sosu,oczywiście i te inne składniki,zamiast przecieru może być ostry keczup. :thumbsup: :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz78 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2143 Opublikowano 4 Listopada 2011 witam dostalen od znajomej 2 kg kasztanów jadalnych co z nich zrobic? ma ktos wyprobowane przepisy? kasztany sa swierze ( znaczy nie gotowane i nie prazone podobno przed wojna kasztany byly bardzo popularne w galicji w ktorej mieszkam ale niestety nie znalazlem zadnych starych przeoisow. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2144 Opublikowano 4 Listopada 2011 Łukasz78, Tutaj w Hiszpanii gdzie mieszkam raz w roku jest tak zwany dzień kasztana /bardzo popularny w szkołach/, piecze sie je po prostu na grillu lub jak chcesz w piekarniku i solisz, bardzo dobre, mają smak orzechów, pozdrawiam!!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2145 Opublikowano 4 Listopada 2011 Muszę pomyśleć co z tego zrobićNo dobra AndrzejKu i wymyśliłeś co z tymi ładnymi ogonkami wieprzowymi można by zrobić. :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2146 Opublikowano 4 Listopada 2011 Ja zamiast gęsi mam na razie peklujące się ogony wieprzowe . Muszę pomyśleć co z tego zrobić .Bardzo dobre są duszone z warzywami, kleiste i bardzo :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2147 Opublikowano 4 Listopada 2011 No dobra AndrzejKu i wymyśliłeś co z tymi ładnymi ogonkami wieprzowymi można by zrobić. :question: Ogony są w trakcie peklowania - jutro będą wyjęte . Na dzień dzisiejszy mam trzy możliwości , właściwie cztery : :smile: - Ugotować tak jak golonkę . - Biały barszcz na kwaśno . - Zupa ogonowa . - Można uwędzić . Pozdrawiam [ Dodano: Pią 04 Lis, 2011 19:34 ]Bardzo dobre są duszone z warzywami, kleiste i bardzo :thumbsup: O urodziła się jeszcze jedna opcja . :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2148 Opublikowano 4 Listopada 2011 Na dzień dzisiejszy mam trzy możliwości , właściwie cztery :A ile masz tych ogonów? Wg mojej skromnej opinii to: - jak golonkę zrób sobie golonkę - uwędź dowolne, inne mięsa. Zupę ogonową robi się tylko z ogonów i grzech zaniechać . Na reszcie zupy ogonowej zrób biały barszcz. Jeżeli ogonów jest dużo, to zrób dodatkowo duszone zgodnie z propozycją zbig3133, Widzisz, jak Ci rozplanowałam wszystkie ogony :blush: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2149 Opublikowano 4 Listopada 2011 Widzisz, jak Ci rozplanowałam wszystkie ogony :blush: Dzięki serdeczne Aniu . :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2150 Opublikowano 5 Listopada 2011 Witam Ogonów wieprzowych było 15 szt. 5 sztuk zamroziłem na zupę ogonową , natomiast 10 szt poszło do duszenia z warzywami . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/86/#findComment-183319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.