@halusia@ Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2926 Opublikowano 4 Listopada 2012 Moi domownicy zajadali się ... :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lux Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2927 Opublikowano 4 Listopada 2012 U mnie dzisiaj "tatrzański kurczak" :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaku Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2928 Opublikowano 4 Listopada 2012 czy to jeszcze jest zjadliwe? cztery miesiace w lodowce, [ Dodano: Nie 04 Lis, 2012 13:48 ]http://imageshack.us/photo/my-images/248/008qs.jpg/ [ Dodano: Nie 04 Lis, 2012 13:49 ]http://imageshack.us/photo/my-images/843/006kvh.jpg/ [ Dodano: Nie 04 Lis, 2012 13:51 ]i moja goloneczka !jedna z dwoch, zanim zlapalem za aprat, jednej juz nie bylo )) http://imageshack.us/photo/my-images/203/010yyp.jpg/ Cytuj Grupa Totalnych Ignorantow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2929 Opublikowano 4 Listopada 2012 z pieczoną kaczką faszerowaną jabłkami :clap: U nas podobnie ino po śląsku z modrą kapustą i kluskami białymi i szarymi a na pierwsze danie zupa szczawiowa :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2930 Opublikowano 4 Listopada 2012 U nas podobnie ino po śląsku z modrą kapustą i kluskami białymi i szarymi :thumbsup: a na pierwsze danie zupa szczawiowaTo nie po slasku :devil: Gdzie rosol? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2931 Opublikowano 5 Listopada 2012 To nie po slasku :devil: Gdzie rosol?widocznie wyemigrował...... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2932 Opublikowano 5 Listopada 2012 To nie po slasku Gdzie rosol? Pozdrawiam :lol: Spoko kol. Marcus rosół z nudlami był(na prawo od Becksa), ale dla mnie była szczawiowa :thumbsup: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2933 Opublikowano 5 Listopada 2012 Becks z musztardówy to profanacja - pamiętam to piwo z początku tego wieku i było smaczniaste - teraz to siki Weroniki . Małe prywatne browce to jeszcze da się pić - Zeszliśta na psy Niemce z piwem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2934 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgadzam sie w calej rozciaglosci z Heniem. Bylo, minelo.pzdr Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2935 Opublikowano 5 Listopada 2012 Becks z musztardówy to profanacja - pamiętam to piwo z początku tego wieku i było smaczniaste - teraz to siki WeronikiFantazja z Tobą przeszła Przecież to nie musztardówka a kieliszek. Kiedyś To wszystko było lepsze :!: :!: :!: :lol: Pamiętam za dziecka lata 70 jak tato przeklinał na fleje w piwie. Chyba wtedy też twierdził że kiedyś to szło pić a teraz same fleje. :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerycho Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2936 Opublikowano 5 Listopada 2012 Chciałem zapytać o rydze.Pech chciał że wlazłem dziś do lasu i przyniosłem dwa wiadra.Nigdy nie marynowałem rydzów,może ktoś podpowie jakiś przepis. Cytuj jerycho Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2937 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam, myślę że mogę CI pomóc :oczyść wstępnie na sucho grzyby,a póżniej do zlewu z letnią wodą i tam je dokładnie opłukajgotuj w osolonej wodzie około 10 min. odcedż i do słoików w miedzy czasie przygotuj zalewę,1 cześć octu 10%5 części wodysól, cukier do smakuz przypraw stosuję; angielskie ziele, bobkowy listek, pieprz czarny ziarnisty,gorczyca biała,taką zalewę gotuję kilka minut z dużą ilością cebuli pokrojonej w piórka,gorącą zalewą wlej do słoików na wierzch dając cebulę zakręć słoiki, na drugi dzień pasteryzuj około 10 min.Tak przygotowane grzyby możesz pożytkować kilka lat.Wydaje mi się że będziesz miał okazy także duże i uszkodzone to te usmaż sobie na maśledo bezpośredniego zjedzenia lub do jajecznicy, sól na talerzuSmacznego pozdrawiam Grzegorz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerycho Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2938 Opublikowano 5 Listopada 2012 Bardzo dziękuje za szybką pomoc Cytuj jerycho Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-247883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2939 Opublikowano 8 Listopada 2012 Oto wkład na dzisiejsze flaki : rosół z gotowania golonki , mięso z obgotowanych kości , żołądki wieprzowe . Do tego oczywiście dojdą warzywa i przyprawy . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2940 Opublikowano 8 Listopada 2012 Wczoraj na obiad Krupnioki ala Darino. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2941 Opublikowano 8 Listopada 2012 żołądki wieprzowe . Andrzejku , czy nie szkoda żołądków ? Mogły by być na salceson... :rolleyes: Prawdziwe flaczki uważam z przedżołądków wołowych....Może dla tego ,że nie jadłam ''takich''... :blush: Powiedz czy w smaku podobne...? Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2942 Opublikowano 8 Listopada 2012 czy nie szkoda żołądków ? Mogły by być na salceson.. Powiem że nie szkoda ponieważ mam możliwość zakupu . Prawdziwe flaczki uważam z przedżołądków wołowych.. Być może że tak jest . :smile: Powiedz czy w smaku podobne.. Jeżeli będą tak samo doprawione jedne i drugie to w smaku nie rozpoznasz ........ chyba :smile: . Jednak wizualnie idzie rozpoznać , ponieważ inaczej wyglądają te żołądki Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Prawdziwe flaczki uważam z przedżołądków wołowych.... Które to te przedżołądki są u wołu? Zgadzam się z opinią o wyższości flaków wołowych nad każdym innym rodzajem tej potrawy. eżeli będą tak samo doprawione jedne i drugie to w smaku nie rozpoznasz ........ chyba Rozpoznasz bezproblemowo, to tak jak z kaszanką i krupniokiem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2944 Opublikowano 8 Listopada 2012 Które to te przedżołądki są u wołu?http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBo%C5%82%C4%85dek_prze%C5%BCuwacza Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2945 Opublikowano 8 Listopada 2012 Rozpoznasz bezproblemowo, to tak jak z kaszanką i krupniokiem. Napisałem : Jednak wizualnie idzie rozpoznać , ponieważ inaczej wyglądają te żołądki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2946 Opublikowano 8 Listopada 2012 Będzie, skromna zapiekanka z resztek, pod beszamelem Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2947 Opublikowano 8 Listopada 2012 skromna zapiekanka z resztek, pod beszamelemNie taka znowu skromna,ale smakowicie się zapowiada A u nas była kaszaneczka z tłuczonymi ziemnaczkami,smażoną cebulką i kiszonym ogóreczkiem :thumbsup: Fotki nie zamieszczam,bo to cały czas ta sama kaszanka :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2948 Opublikowano 10 Listopada 2012 Ogórkowa ugotowana na takim piecu kaflowym to jest dopiero to! :thumbsup: :thumbsup: :wink: http://monki.us/~tier/wd/ogorkowa.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2949 Opublikowano 10 Listopada 2012 http://img38.imageshack.us/img38/2003/pb080200o.jpg http://img543.imageshack.us/img543/6145/pb080206.jpg http://img805.imageshack.us/img805/4668/pb080207.jpg Te składniki dały przepyszne flaki wieprzowe z warzywami . http://img19.imageshack.us/img19/1088/pb100214.jpg Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2950 Opublikowano 10 Listopada 2012 Andrzej Smakowe :thumbsup: jeżeli możesz zapodaj przepis. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/118/#findComment-248731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.