Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

A umnie to co Luiza na talerz łychą rzuci :rolleyes:

 

Oby nie pozostała sama łycha na talerzu :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53661
Udostępnij na innych stronach

na 1danie

rosól wołowy z chińskim makaronem

na 2dznie

zebra wołowe gotowane z chrzanem i musztardą,chleb pycha jedzonko polecam!

deser

galaretka wiśniowa

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53664
Udostępnij na innych stronach

Lasagne z mieloną wołowiną al'a milanese ( 1 piętro) oraz szpinakiem (2 piętro), dach pokryty pokruszoną gorgonzolą :tongue: Do tego wytrawne czerwone Carlo Rossi...

Rzadko mi się tak chce dla siebie samej wydziwiać :wink:

Polecam to danie, jest pycha.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53666
Udostępnij na innych stronach

Lasagne z mieloną wołowiną al'a milanese ( 1 piętro) oraz szpinakiem (2 piętro), dach pokryty pokruszoną gorgonzolą

poprosimy o przepisik :wink: - u mnie wczoraj było coś co się miało nazywać lasagne ale trooszku nie wyszło :blush: przedwczoraj golonka wg Tinka a dzisiaj resztki trza zjadać :wink: i leczyć nadużycie popitek :blush: :blush:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53676
Udostępnij na innych stronach

Przepis jest banalny...

Mielony udzieć wołowy, podsmażasz na oliwie z cebulką, do tego rozgnieciony czosnek, podlewasz czerwonym winem, które trzeba odparować. Dodajesz włoskie pomidory z puszki , przyprawiasz ziołami prowansalskimi oraz kminem rzymskim. Poddusić, dodać chilli i sól.zredukować sos.

Później robisz szpinak, rozdrobniony podsmażasz na patelni z masłem, dodajesz czosnek , sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową.

No i gotujesz w osolonej wodzie z oliwą płaty lasagne ( na półtwardo ).

Next wyciągasz naczynie do zapiekania, na dno płaty lasagne, później wołowina, płaty lasagne, szpinak, płaty lasagne, wołowina i na górę Gonzo....przepraszam - gorgonzola pokruszona :grin: Zapiekasz jakieś 30 min w 150*C polecam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53678
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

I ja dzisiaj nie jadłem obiadu , teraz wytapiam słoninkę i wyjadam skwarki .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53721
Udostępnij na innych stronach

Kurczak z rozna ktory wlasnie sie piecze (kto pamieta takie rozno? ma chyba wiecej lat niz ja :grin: ) do tego pieczone ziemniaki + salatka + piwo ktore wlasnie popijam :D

 

http://v.monki.us/~tier/kurczak.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53833
Udostępnij na innych stronach

No rożen na tego kuraka to zawodowy jest... A radzio robi na prosiaka... Może jakby tak ciut zmodyfikował? :grin: :grin: :grin: Skoro ma tyle lat i działa, to i prosiaka wytrzyma :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53834
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

 

Kurczak z rozna ktory wlasnie sie piecze (kto pamieta takie rozno? ma chyba wiecej lat niz ja :grin: )

Miałem identyczne , pewnie koniec lat 70 :question: Precyzyjniej nie odpowiem .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53839
Udostępnij na innych stronach

Jak upitrasisz kurczaka spójrz na tabliczkę znamionową powinna być data produkcji , tak myślę

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53844
Udostępnij na innych stronach

Mam jeszcze sprawne takie samo, tylko dodatkowo ma regulator temperatury.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/19/#findComment-53860
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.