Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A u nas dzisiaj był schabik peklowany i uduszony pod przykryciem na patelni " Ronick" oraz pieczone ziemniaczki. Schab po wyjęciu z patelni/firma Ronick,smażenie,duszenie beztłuszczowe/wyglądał tak: :thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-188676
Udostępnij na innych stronach

A u nas dzisiaj był schabik peklowany i uduszony pod przykryciem na patelni " Ronick"

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

 

Ja wpadłam na podobny pomysł i małam peklowaną, duszoną szynkę i boczek w brytwance żeliwnej i ziemniaczkami duszonymi i kapustą kiszoną.

Podobne smaki!!! :thumbsup: :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-188802
Udostępnij na innych stronach

Kazik a może to jednak była polędwica

Wosiu ty też zaczynasz akademickie dyskusje :shock:
Taaaa, a kotlet bez kości to ......... :cool: ........ kotlet ... :wink: ... polędwicowy :tongue: :grin: (taka narodowa potrawa) .

Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :grin: .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-188827
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kraby, właściwie szczypce i młotek, oczywiście nie do jedzenia. Idealne narzędzie do rozkruszenia dosyć twardej skorupy.

:thumbsup:

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-188833
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj Mikołaja więc kuchnia meksykańska :wink: :wink: Potrawę ze względu na ostrość dedykuję Lucioli :wink: i Adze Moje enchilados z czarną fasolą,śmietaną i sosem pomidorowo-paprykowym. . Oczywiście szklaneczka czerwonego wina obowiązkowa.

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-189103
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj "obiad zrzutka" :grin:

 

Bigos z soboty.

Sznycelki z niedzieli.

Gulasz z poniedziałku.

Ćwikła z chrzanem ze słoiczka.

Pyrki. :thumbsup:

 

 

 

 

 

pzdr..

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-189136
Udostępnij na innych stronach

A ja dziś zrobiłem, robię rodzince kociołek.Mam nadzieję, że coś wyjdzie w piekarniku. Z mięska dane spacerówki, boczuś, żołądki idnycze.

 

Pozdrawiam :wink:

P.S. Te indycze to na dietę :grin: :lol: :lol:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-189137
Udostępnij na innych stronach

Gonzo, jeszcze pamiętam smak spacerówek z kociołka w Białowieży :thumbsup: Pozdrawiam serdecznie

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-189164
Udostępnij na innych stronach

robię rodzince kociołek

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

 

Jaki jest czas pieczenia kociołka w piecyku?

Czy dodajesz jakiś płyn do kociołka?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-189902
Udostępnij na innych stronach

:grin: jak jest mało warzyw,to trzeba wlać szklankę wina lub piwa albo rozpuścić kostkę rosołowa w szklance wrzącej wody,piecze się do 2 godzin tem;220*C 200,180,160 zmniejszać co 0,5godz,można też wlać gula oleju lub oliwy :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-189921
Udostępnij na innych stronach

Paella >Bliższe szczegóły w temacie "Owoce morza"

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-189942
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj na obiad miałem to:

jutro to chyba i ja fotę strzelę :cool: właśnie zamoczyłem dwa "mleczaki" :thumbsup:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/91/#findComment-190717
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.