Kruszynka Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2326 Opublikowano 2 Lutego 2012 Na dzisiaj i jutro cynaderki z kaszą gryczaną i ogóreczkiem dzisiaj , buraczkami jutro. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-200536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2327 Opublikowano 2 Lutego 2012 U mnie dziś żeberka z wietnamki w warzywach , makaron świderki , papryka marynowana własna a na deser jabłecznik z budyniem od Halusi i kawka z żoneczką . pozdro dla wszystkich Marek Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-200551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2328 Opublikowano 2 Lutego 2012 Na obiad, na kolację Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-200552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2329 Opublikowano 2 Lutego 2012 Gonzo, oj konkretnie się odżywiasz tak jak ja Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-200561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frankfurterka Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2330 Opublikowano 6 Lutego 2012 U mnie dzisiaj będzie postnie, żureczek z grzybami, na drugie kluski śląskie i surówka z czerwonej kapustki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2331 Opublikowano 6 Lutego 2012 :grin: a u mnie dzisiaj będzie eksperyment :grin: dziki ryż z sadzonym jajkiem :grin: co wyjdzie nie wiem. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2332 Opublikowano 6 Lutego 2012 :grin: zeszkliłem cebulę i czosnek na oliwie,wsypałem ryż,wymieszałem,rozpuściłem 0,5 kostki rosołowej w 2 szklankach wody i zalałem ryż,sól.Gotował się godzinę bez mieszania.Jajka sadzone,żeby były jak na parze :grin: trzeba wbić na patelnię,posolić,popieprzyć skropić wodą i przykryć. :grin: :thumbsup: wyszło jadalne :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2333 Opublikowano 6 Lutego 2012 Przeglądam ten wątek i dołuję się. Widzę potrawy tak pięknie ustrojone, pięknie podane, tak estetycznie... Sam co prawda lubię troszę ozdobić ale nie potrafię aż tak. Niech ktoś mnie podniesie na duchu i napisze że to tylko od święta..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2334 Opublikowano 6 Lutego 2012 Przy każdej okazji musisz się uczyć jak coś chcesz osiągnąć . Sama mądrość przemawia przez Ciebie Andrzeju :clap: A u nas grochówka , taka cywilna :lol: na żeberkach wędzonych i kiełbasce wiejskiej.W sam raz na te -20 w południe. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2335 Opublikowano 6 Lutego 2012 A ja wzięłam do pracy gorący garnek w ręczniku!BYŁO -30 st.C rano!W garnku był gorący, gęsty kapuśniak na golonce i ogonkach!Jadłam na 2 razy. Do 2- :lol: go musiałam dodać gorącej wody i był kapuśniak mniej gęsty! :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2336 Opublikowano 7 Lutego 2012 Dzisiaj wczorajsza grochówka.Łyżka nie stoi bo za płytko :grin: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2337 Opublikowano 7 Lutego 2012 A ja od niedzieli rosół z żeber wołowych z lanymi kluseczkami i mięsko z rosołu . :thumbsup: :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2338 Opublikowano 9 Lutego 2012 Może dla kogoś to nie obiad bo na zimno ale ja dzisiaj miałem tatar. Porządna porcja wołowinki z tradycyjnymi dodatkami. Od dawna za mną to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2339 Opublikowano 9 Lutego 2012 z lanymi kluseczkami Andrzejku, czy to nie za dużo węglowodanów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2340 Opublikowano 9 Lutego 2012 Może dla kogoś to nie obiad bo na zimno ale ja dzisiaj miałem tatar. Porządna porcja wołowinki z tradycyjnymi dodatkami. Od dawna za mną to chodziło. Jojo.. A pamiętasz może restauracje w Rydzynie zrobioną ze starych wagoników kolejowych ? Nazywala sie wlaśnie "Wagoniki".. Tata zabieral mnie i Mamę do samochodu i raz na miesiąc jechalismy własnie tam aby zjeść Tatara. Od tego czasu jestem za takowym Tatarkiem, uzależniony :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2341 Opublikowano 9 Lutego 2012 Gregtom niestety nie miałem okazji tam być a teraz to już chyba nie istnieje bo nie kojarzę lokalu. Ja tatara to się nauczyłem jeść w górach jak byłem na obozie narciarskim i od tamtego czasu uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2342 Opublikowano 9 Lutego 2012 A my dzisiaj na obiadek mieliśmy czarny kawior :tongue: ...... czyli kaszanka własnej roboty upieczona w piekarniku a "skórka na chrupko była" :grin: oczywiście do kompletu była jeszcze cebulka własnego chowu pieczona razem z kawiorem :thumbsup: :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-201730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2343 Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam, Suwenir z kursu w Łazach, podsmażana kaszanka z cebulką - po prostu niebo w gębie. Pozdrawiam, Wiesiekm Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-202182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2344 Opublikowano 20 Lutego 2012 Dzisiaj takie coś na kształt pizzy :lol: Spód - ciasto drożdżowe z mąki pszennej z dodatkiem razowej żytniej na to odsączone leczo ze słoika,trochę kaparków,cebula i kilka kawałeczków boczku,posypane parmezanem.Taka sobie improwizacja :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-203398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2345 Opublikowano 20 Lutego 2012 Suwenir z kursu w Łazach, podsmażana kaszanka z cebulką - po prostu niebo w gębie. Pozdrawiam, I to jest to co bardzo lubię :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-203400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2346 Opublikowano 20 Lutego 2012 na to odsączone leczo ze słoika Kazik.. Tak z ciekawości.. Jak i po co odsączyłeś leczo ze słoiczka ? Może masz na myśli paprykę w słoiczku a nie leczo ? Pozdrawiam miło :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-203401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2347 Opublikowano 20 Lutego 2012 Może masz na myśli paprykę w słoiczku a nie leczo No jasne, skrótowa nazwa papryki z pomidorami i cukinią pakowana do słoików .To z tej mieszanki po dodaniu pozostałych składników powstanie leczo :blush: No i teraz chyba jasne :lol: Pozdrawiam :grin: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-203410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2348 Opublikowano 20 Lutego 2012 Ale jak Ty to odsączyłeś ? Przeciesz to tak jakby bigos odsączyć. ! Taki "sosik" to raczej redukował bym podczas podgrzewania na wolnym ogniu. (Zagęszczenie/wyparowanie wody). Leczo b.często robię i to w kilku wersjach, ale nigdy bym nic nie odsanczał tylko redukował, jako sos do pizzy, czy też farsz do np. krokietów, pierogów albo do np. "zawijanek Zbója Madeja" Przepraszam, ale to odsączanie Leczo troszkę mnię ugryzło.. Mam może inne pojęcie o Leczo, i przepraszam za zamęt. Pomysł jest ciekawy, ale .. hmmm, jeszcze się uczę... :clap: :clap: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-203423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2349 Opublikowano 20 Lutego 2012 w zeszłym tygodniu robiłem kaszankę i kiełbasę a dzisiaj uwędziłem szynki, polędwice, ser, twaróg, boczki: osuszanie na dworze;) i oto gotowe wędzonki;p http://images35.fotosik.pl/1193/8787285123e90403m.jpg http://images35.fotosik.pl/1193/f0e851d3a03457bcm.jpg http://images35.fotosik.pl/1193/5e732a7af726fa57m.jpg Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-203427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2350 Opublikowano 20 Lutego 2012 :clap: :clap: :clap: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/94/#findComment-203430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.