Skocz do zawartości

wiesiekm

Użytkownicy
  • Postów

    57
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Chicopee, Massachusetts, USA
  • Zainteresowania
    kulinaria, sport, turystyka, film

Osiągnięcia wiesiekm

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Klub KPP Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

10

Reputacja

  1. Witam, Jeżeli byłaby następna partia prasek na sprzedaż to z chęcią jedną się zaopiekuję.
  2. wiesiekm

    Praski - szynkowary

    Witam, Jeżeli jeszcze jest jedna praska dostępna to się na nią piszę. Pozdrawiam, Wiesiek
  3. wiesiekm

    Majonez domowy

    Witam, Dzięki Maad za podsunięcie pomysłu na super szybki i łatwy sposób robienia majonezu. Jestem ciekaw jak będzie smakował bo całkowicie użyłem oliwy z oliwek, na świeżo nie był taki zły :-), zobaczymy jak postoi w lodówce. Pozdrawiam, Wiesiekm
  4. wiesiekm

    Ostrzenie noży

    1.Majki110 2.robespier 3.Darhel 4.slavo67 5.SZOSTKOWSKI 6.karolszymczak 7.Maad 8.piksiak 9.JoteR 10.Adek 11.harap 12.sylwek_57 13. sverige2 14.pepe60 15. gens 16. reda 17. waldero 18. WoytekK 19. sd 20. Pools 21. jojo 22.A-Lee 23. WaRo58 24. Ted50 25. Świadziu 26. alehar 27. maly-maly 28. tomaszek1770 29. boggi 30. SlawekCh 31. jerzak 32. TOSHIBA 33. Miro 34. greg04 35. - stasek- 36 - minikron 37. Maciej_Zaleski 38. Wiesiekm
  5. wiesiekm

    Galarciki

    Witam, Miro Jeżeli chodzi o galaretę w słoikach, to wykładam ją na talerze ze słoików i jest gotowa do jedzenia. Słoiki z mięsem zalewam gorącym rosołem a następnie jeszcze pasteryzuję.
  6. Witam, Wątróbka wieprzowa duszona z cebulą oraz surówka z białej kapusty. http://images50.fotosik.pl/1432/dda11cb0460f4a8emed.jpg
  7. Witam, Po temperaturze wędzenia widać pełną "fachowość" gostka.
  8. Witam, No tak, ale zanim dym ujdzie to najpierw zrobi wędzonki wilgotne, to po co w takim razie proces obsuszania. A jak będą wędzonki wilgotne to potem to co najgorsze z dymu je oblepi.
  9. wiesiekm

    Afera z solą

    Witam, Moim zdaniem to jest sedno sprawy w temacie zdrowego odżywiania, sól wypadowa na pewno jest szkodliwa ale to czym nas "karmi" przemysł spożywczy woła o pomstę do nieba. Ten artykuł powinni przeczytać wszyscy, którym zależy na zdrowiu swoim i najbliższych.
  10. Witam, Było bardzo dobre, a że jestem na diecie LC (nisko węglowodanowej) i nie używam wypełniaczy, także to była porcja dla jednego :grin: :thumbsup: . Co do przepisu to użyłem cztery serca indycze, które najpierw sparzyłem, następnie zeszkliłem cebulę z czosnkiem na smalcu, dodałem do tego pół pora oraz susz warzywny. Wszystko to razem poddusiłem z bulionem, który został mi z galarety. Do smaku przyprawiłem solą, majerankiem, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Do zagęszczenia użyłem 30% śmietanki.
  11. wiesiekm

    Galarciki

    Witam, Ja też złapałem smaka na galaretę (galart, zimne nóżki). Zakupiłem potrzebne produkty (dwie nogi wieprzowe, cztery ogony wieprzowe, dwie golonki, cztery ozorki wieprzowe oraz 1 kg serc indyczych) i do dzieła. Galareta wyszła znakomita, większość zapakowałem do słoików a pozostałość do miseczek do natychmiastowego spożycia. http://images39.fotosik.pl/1341/5a6ab609efcd9ad2med.jpg http://images38.fotosik.pl/1385/6a064b07119f708cmed.jpg http://images39.fotosik.pl/1341/183423aa3d74b4acmed.jpg http://images38.fotosik.pl/1385/38fe67e9b0ca8e3emed.jpg http://images47.fotosik.pl/1395/576e457d1e510054med.jpg
  12. Witam, A dzisiaj na obiad gulasz z indyczych serc. http://images40.fotosik.pl/1387/bc5c668a9e77881cmed.jpg
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.