Ela Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Września 2008 Dostałam brzoskwinie,niektóre mięciutkie-smaże dżemik a co z reszrą wiecie ? Moze ktoś ma jakieś pomysły?? Z góry dziękuję. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1813-czy-wiecie-co-zrobi%C4%87-z-brzoskwi%C5%84-tych-krajowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Września 2008 Dostałam brzoskwinie,niektóre mięciutkie-smaże dżemik a co z reszrą wiecie ? Moze ktoś ma jakieś pomysły?? Z góry dziękuję. W tym roku miałem ten sam problem. Mam na działce 9 drzew brzoskwiń...obrodziły niesamowicie. Z większości robię sok (z sokownika parowego). Część konfitury a 5 kg poszło na nalewkę..... Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1813-czy-wiecie-co-zrobi%C4%87-z-brzoskwi%C5%84-tych-krajowych/#findComment-40695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Września 2008 Witam Ja jak miałem nadmiar to zaprawiałem również w litrowe słoje pod nakrętkę przekrawając na połowę i wyjmowałem pestki . Drugi wariant był taki że zdejmowałem skórkę również wyjmując pestkę i do słoja . Były gotowe do wypieku placka z brzoskwiniami . Jeden warunek , musiały być dojrzałe . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1813-czy-wiecie-co-zrobi%C4%87-z-brzoskwi%C5%84-tych-krajowych/#findComment-40707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Września 2008 A może coś takiego? http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Brzoskwinie_w_syropie,,5500900,9495.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1813-czy-wiecie-co-zrobi%C4%87-z-brzoskwi%C5%84-tych-krajowych/#findComment-40710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Września 2008 Wszystkie pomysły super.Dzieki.Biorę się do roboty Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1813-czy-wiecie-co-zrobi%C4%87-z-brzoskwi%C5%84-tych-krajowych/#findComment-40713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Września 2008 smaże dżemikDoskonałe są dżemy morelowe z dodatkiem innych owoców, również cytrusowych i bananów. Osobiście uważam, że dżem morelowy to jest number one. Idealnie nadaje się do tortów i rogalików półfrancuskich jak i jako składnik masy orzechowej do wypieków drożdżowych. Nalewka z moreli bardzo ciężko się klaruje. Praktycznie nie nadaje się do filtrowania. Jednak jak się już wyklaruje sama, po jakichś trzech latkach, to niebo w gębie :lol: :lol: :lol: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1813-czy-wiecie-co-zrobi%C4%87-z-brzoskwi%C5%84-tych-krajowych/#findComment-40717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.