BenekL Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Lutego 2021 Sądziłem że masz już na pstrykane.... Od siebie dodam. Że takie dyskusje zniechęcają. Podwalaja kłody pod nogi. Nie miałeś rozwiązania szuflady więc skąd możesz mieć porównanie. IMG-20200824-WA0005.jpg Wysłane z mojego H4413 przy użyciu TapatalkaJest to trochę dyskusja nad wyższością Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia.Ja mam szyber i nie mam skroplin. Przy pomocy szybra łatwiej mi utrzymać temperaturę.Co do szuflady (ja nie mam) - ale wygląda, że z szufladą łatwiej się dokłada do paleniska i łatwiej usuwa popiół.Ale z drugiej strony dla gimnastyki można się parę razy schylić a właściwie przyklęknąć.To nie są argumenty. Nie piszemy tu o świętach a o użytkowaniu. Zawsze można np z Toyotay przesiasc się na furmanke. Mówisz się że wystarczy się trochę pogimnastykowac. Jeśli to są argumenty to czemu od razu nie ustawić szereg drabin i się pogimnastykowac by dostać się paleniska. Jeśli ja robię dwa ruchy do obsługi a w drugim rozwiązaniem 5 ruchow z klekaniem i zaglądaniem do środka to jaki to argument?! Czasem nie chce mi się już tu wypowiadać bo zawsze znajdzie się ktoś kto widział tylek u krowy i całe życie będzie miał tylko takie wyobrażenie o d.... Maryni. Może jeszcze inaczej. Siedzę codzień nad różnymi rozwiązaniami i poprawiam poprzednie. Czyli w sezonie przećwiczę kilka rozwiązań. A ktoś kto raz coś zrobił bo najpierw wstawił drzwiczki a potem go oświeciło by dostawić szufladę bo będzie wygodniej nie mogąc od razu połączyć drzwiczek i szuflady w jedną całość. Ja połączyłem Wasze drzwiczki z szuflada jako całość... Gdzie nie musimy klękać, zaglądać, przesowac itp to jednak Wasze lepsze. Masakra. Na dzień dzisiejszy nie widzę lepszego wygodniejszego użytkowania paleniska z szuflada. I widać że pomimo to że zajmuje się w tej branży już zawodowo od dawna to nadal furmanka jest lepsza. A do niedawna wielu z was waliło drugiego w obronie za swoje kanały a dziś już Zadko czytam o kanałach. Ale nikt się do tego nie przyzna. Więc proszę kolegi robić tak jak podpowiadają. Zaopatrz się jeszcze w rękawice porządna do wyciągania szuflady.. Bo Przeca gorącą i jak widać masz cały wachlarz udogodnień w obsłudze. Miłej niedzieli. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Chyba już tak się zaperzyłeś, że nie czytasz co napisałem. Po pierwsze przyznałem, że obsługa szuflady jest łatwiejsza i wygodniejsza ale jak ktoś chce to może się gimnastykować. Czytając Twój cały wywód to się właśnie sprowadza do porównania świąt, o którym napisałem (swoją drogą powinienem napisać w cudzysłowie bo to z kabaretu Stanisławskiego) Przeczytaj posty Sverige 2. Ja na tym ten temat zakończyłem tym bardziej że Hiro 20 prosił o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 7 Lutego 2021 Sądziłem że masz już na pstrykane.... Od siebie dodam. Że takie dyskusje zniechęcają. Podwalaja kłody pod nogi. Nie miałeś rozwiązania szuflady więc skąd możesz mieć porównanie. IMG-20200824-WA0005.jpg Wysłane z mojego H4413 przy użyciu TapatalkaJest to trochę dyskusja nad wyższością Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia.Ja mam szyber i nie mam skroplin. Przy pomocy szybra łatwiej mi utrzymać temperaturę.Co do szuflady (ja nie mam) - ale wygląda, że z szufladą łatwiej się dokłada do paleniska i łatwiej usuwa popiół.Ale z drugiej strony dla gimnastyki można się parę razy schylić a właściwie przyklęknąć.To nie są argumenty. Nie piszemy tu o świętach a o użytkowaniu. Zawsze można np z Toyotay przesiasc się na furmanke. Mówisz się że wystarczy się trochę pogimnastykowac. Jeśli to są argumenty to czemu od razu nie ustawić szereg drabin i się pogimnastykowac by dostać się paleniska. Jeśli ja robię dwa ruchy do obsługi a w drugim rozwiązaniem 5 ruchow z klekaniem i zaglądaniem do środka to jaki to argument?! Czasem nie chce mi się już tu wypowiadać bo zawsze znajdzie się ktoś kto widział tylek u krowy i całe życie będzie miał tylko takie wyobrażenie o d.... Maryni. Może jeszcze inaczej. Siedzę codzień nad różnymi rozwiązaniami i poprawiam poprzednie. Czyli w sezonie przećwiczę kilka rozwiązań. A ktoś kto raz coś zrobił bo najpierw wstawił drzwiczki a potem go oświeciło by dostawić szufladę bo będzie wygodniej nie mogąc od razu połączyć drzwiczek i szuflady w jedną całość. Ja połączyłem Wasze drzwiczki z szuflada jako całość... Gdzie nie musimy klękać, zaglądać, przesowac itp to jednak Wasze lepsze. Masakra. Na dzień dzisiejszy nie widzę lepszego wygodniejszego użytkowania paleniska z szuflada. I widać że pomimo to że zajmuje się w tej branży już zawodowo od dawna to nadal furmanka jest lepsza. A do niedawna wielu z was waliło drugiego w obronie za swoje kanały a dziś już Zadko czytam o kanałach. Ale nikt się do tego nie przyzna. Więc proszę kolegi robić tak jak podpowiadają. Zaopatrz się jeszcze w rękawice porządna do wyciągania szuflady.. Bo Przeca gorącą i jak widać masz cały wachlarz udogodnień w obsłudze. Miłej niedzieli. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu TapatalkaChyba już tak się zaperzyłeś, że nie czytasz co napisałem. Po pierwsze przyznałem, że obsługa szuflady jest łatwiejsza i wygodniejsza ale jak ktoś chce to może się gimnastykować. Czytając Twój cały wywód to się właśnie sprowadza do porównania świąt, o którym napisałem (swoją drogą powinienem napisać w cudzysłowie bo to z kabaretu Stanisławskiego) Przeczytaj posty Sverige 2. Ja na tym ten temat zakończyłem tym bardziej że Hiro 20 prosił o porady.Kurde... Oszaleć lekko można. Więc inaczej święta nad świętami. Szuflada jest poręczniejsza i pratyczniejsza od drzwiczek z wkładanym popielnikiem. To jest moja rada. Spraktykowania sprawdzona. Hugh. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiro20 Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Lutego 2021 Jak napisałem decyzja już podjeta prosiłęm o porady zawiasów wielkości komory. A tu jest ciągle afera o drzwiczki i szufladę. Zaczynam żałować że napisałem ten post ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 7 Lutego 2021 Jak napisałem decyzja już podjeta prosiłęm o porady zawiasów wielkości komory. A tu jest ciągle afera o drzwiczki i szufladę. Zaczynam żałować że napisałem ten post ... Spokojnie. Podioles decyzję i tak będziesz miał. Świat się nie zawali. A to jest forum. Każdy ma inne doświadczenia itp. Więc luzik. Nie daj tylko ciała na etapie stropu, otworu w stropie oraz deflektorow. Jak będziesz zaczynał wrzuć zapytanie. Bez ścinek. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiro20 Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 7 Lutego 2021 Strop planuje wylać na 9 połówce cegły wstawić rurę grubościenną 200-250mm. Zazbroić pretami 6mm końcówki prętów owinąć taśmą papierową aby stal po rozgrzaniu miała dylatację i tak samo na bokach wylewki wstawić jakiś karton miedzy betonem a cegłą dla dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 7 Lutego 2021 Strop planuje wylać na 9 połówce cegły wstawić rurę grubościenną 200-250mm. Zazbroić pretami 6mm końcówki prętów owinąć taśmą papierową aby stal po rozgrzaniu miała dylatację i tak samo na bokach wylewki wstawić jakiś karton miedzy betonem a cegłą dla dylatacji.Wszystko ok. Tylko z tą rura to zły pomysł. Stal rozsadzi ci strop. Wszystkie zabiegi z dylatacja i prętami pójdą w niwecz. Średnica też za mała. Weź takie wiadro budowlane 20kilka litrów. Duże... Przykręć do szalunków stropu. Potem je wyjmiesz. Średnica odpowiednia. Dym nie będzie zduszony w komorze. I unikniesz pękania poprzez pozbycie się stali w otworze. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 7 Lutego 2021 Przy szufladzie moze gimnastyki nie bedzie,ale przy kijach to napewno. (Czyje "ganicie " swego nie znacie ) Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiro20 Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 7 Lutego 2021 Wszystkie pomysły wziąłem z https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16782-projekt-w%C4%99dzarni-z-paleniskiem-po%C5%9Brednim-opracowany-na-podstawie-zebranych-informacji-z-naszego-forum/ Stąd też wszystkie wymiary oczywiście oprócz szuflady deflektor też 50 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Lutego 2021 Przy szufladzie moze gimnastyki nie bedzie,ale przy kijach to napewno. (Czyje "ganicie " swego nie znacie ) Już Ci odpisuje. I to jest ten dziekc by go znaleźć i odszukać i wyłaz z kąpielą. Oluś ja to wiem i widzę. Tu szło o jedno. Wygląd zewnętrzny oraz dla kogo wedzarnia. Czyli zewnętrznie ma mieć styl jaki ma. Więc coś za coś i tu wkładanie czterech kijków nie ma problemu. Z pietym już jest. Ale... Jest przewidziana na 4kijki i tak ma być. Kowalskiemu który nie twórz ba chandel to te 4 jest za dużo. Jeśli zgłasza się do mnie zawodowiec że robi ba chandel wówczas biorę inne kryteria pod uwagę. Tu nie odkryłeś Ameryki. Tak na być. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 07 lut 2021 - 14:09]Wszystkie pomysły wziąłem z https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16782-projekt-w%C4%99dzarni-z-paleniskiem-po%C5%9Brednim-opracowany-na-podstawie-zebranych-informacji-z-naszego-forum/ Stąd też wszystkie wymiary oczywiście oprócz szuflady deflektor też 50 cm ?Jeśli dasz deflektor powyżej 45cm będzie super. Tylko zastosuj dwa. Jeden w palenisku pod wies a drugi w komorze. Ładnie Maxel podkreślił w zapodanym linku o funkcjonalności szuflady. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 7 Lutego 2021 Jak napisałem decyzja już podjeta prosiłęm o porady zawiasów wielkości komory. A tu jest ciągle afera o drzwiczki i szufladę. Zaczynam żałować że napisałem ten post ... https://sprzedajemy.pl/zawias-pasowy-kuty-czarny-patyna-kute-zawiasy-retro-rozne-rzeszotary-2-3d3332-nr55660093 Są różne, ceny też przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenekL Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 7 Lutego 2021 Strop planuje wylać na 9 połówce cegły wstawić rurę grubościenną 200-250mm. Zazbroić pretami 6mm końcówki prętów owinąć taśmą papierową aby stal po rozgrzaniu miała dylatację i tak samo na bokach wylewki wstawić jakiś karton miedzy betonem a cegłą dla dylatacji.ja to zrobiłem tak jak na zdjęciu wymiary otworu 25x25cm -drut 6lub 7 . Zbrojenie ma przerwę pomiędzy cegłą oraz brzegiem otworu. Zawiasy 9 x4,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 7 Lutego 2021 Strop planuje wylać na 9 połówce cegły wstawić rurę grubościenną 200-250mm. Zazbroić pretami 6mm końcówki prętów owinąć taśmą papierową aby stal po rozgrzaniu miała dylatację i tak samo na bokach wylewki wstawić jakiś karton miedzy betonem a cegłą dla dylatacji.ja to zrobiłem tak jak na zdjęciu wymiary otworu 25x25cm -drut 6lub 7 . Zbrojenie ma przerwę pomiędzy cegłą oraz brzegiem otworu. Zawiasy 9 x4,5 cmMożna i tak. Kwadrat, okrąg... Swoją funkcję spełni. Tylko przy tych rozmiarach otworu wedzarnia troszkę jest zduszona. Lepiej większy otwór. Dać większe deflektory jak sam otwór i będzie śmigać. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 07 lut 2021 - 15:07]Co do zawiasów to stosuje takie. Zamawiam u kowala. Dawno mi się standard przejadł. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenekL Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 8 Lutego 2021 Strop planuje wylać na 9 połówce cegły wstawić rurę grubościenną 200-250mm. Zazbroić pretami 6mm końcówki prętów owinąć taśmą papierową aby stal po rozgrzaniu miała dylatację i tak samo na bokach wylewki wstawić jakiś karton miedzy betonem a cegłą dla dylatacji.ja to zrobiłem tak jak na zdjęciu wymiary otworu 25x25cm -drut 6lub 7 . Zbrojenie ma przerwę pomiędzy cegłą oraz brzegiem otworu. Zawiasy 9 x4,5 cmMożna i tak. Kwadrat, okrąg... Swoją funkcję spełni. Tylko przy tych rozmiarach otworu wedzarnia troszkę jest zduszona. Lepiej większy otwór. Dać większe deflektory jak sam otwór i będzie śmigać. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 07 lut 2021 - 15:07]Co do zawiasów to stosuje takie. Zamawiam u kowala. Dawno mi się standard przejadł. FB_IMG_1612703212999.jpg Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka faktycznie ładniej wyglądają od standardu. Pomyślę o zmianie.otwór 25x25 przy wymiarach komory 75x75 x120 jest za mały? Według tego co znalazłem na forum jest to typowy wymiar .Nie zaobserwowałem u siebie zaduszania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 8 Lutego 2021 Strop planuje wylać na 9 połówce cegły wstawić rurę grubościenną 200-250mm. Zazbroić pretami 6mm końcówki prętów owinąć taśmą papierową aby stal po rozgrzaniu miała dylatację i tak samo na bokach wylewki wstawić jakiś karton miedzy betonem a cegłą dla dylatacji.ja to zrobiłem tak jak na zdjęciu wymiary otworu 25x25cm -drut 6lub 7 . Zbrojenie ma przerwę pomiędzy cegłą oraz brzegiem otworu. Zawiasy 9 x4,5 cmMożna i tak. Kwadrat, okrąg... Swoją funkcję spełni. Tylko przy tych rozmiarach otworu wedzarnia troszkę jest zduszona. Lepiej większy otwór. Dać większe deflektory jak sam otwór i będzie śmigać. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 07 lut 2021 - 15:07]Co do zawiasów to stosuje takie. Zamawiam u kowala. Dawno mi się standard przejadł. FB_IMG_1612703212999.jpg Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalkafaktycznie ładniej wyglądają od standardu. Pomyślę o zmianie.otwór 25x25 przy wymiarach komory 75x75 x120 jest za mały? Według tego co znalazłem na forum jest to typowy wymiar .Nie zaobserwowałem u siebie zaduszania.Zastosuj otwór większy wówczas zobaczysz różnice . A tak to jak zwykle pruzne pisanie. Bo skąd możesz wiedzieć jaka jest różnica jak masz obserwacje tylko taka. Powiedzcie mi kurde bo nie rozumiem. To taka przekora ludzka? Kuzwa jak chodzę w sandałach to już inne byty się nie nadają i pójdę w nich w błoto podwine tylko skarpety wyżej. A macie jakieś porównania co do takich otworów i innych spraw? Bo ja mam. Nie chcę mi się już pisać powoli na takie argumenty. Więc jeszcze raz. Zrób Benek z większym otworem to zobaczysz o czym pisze bo narazie nie wiesz. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenekL Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 8 Lutego 2021 Strop planuje wylać na 9 połówce cegły wstawić rurę grubościenną 200-250mm. Zazbroić pretami 6mm końcówki prętów owinąć taśmą papierową aby stal po rozgrzaniu miała dylatację i tak samo na bokach wylewki wstawić jakiś karton miedzy betonem a cegłą dla dylatacji.ja to zrobiłem tak jak na zdjęciu wymiary otworu 25x25cm -drut 6lub 7 . Zbrojenie ma przerwę pomiędzy cegłą oraz brzegiem otworu. Zawiasy 9 x4,5 cmMożna i tak. Kwadrat, okrąg... Swoją funkcję spełni. Tylko przy tych rozmiarach otworu wedzarnia troszkę jest zduszona. Lepiej większy otwór. Dać większe deflektory jak sam otwór i będzie śmigać. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 07 lut 2021 - 15:07]Co do zawiasów to stosuje takie. Zamawiam u kowala. Dawno mi się standard przejadł. FB_IMG_1612703212999.jpg Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalkafaktycznie ładniej wyglądają od standardu. Pomyślę o zmianie.otwór 25x25 przy wymiarach komory 75x75 x120 jest za mały? Według tego co znalazłem na forum jest to typowy wymiar .Nie zaobserwowałem u siebie zaduszania.Zastosuj otwór większy wówczas zobaczysz różnice . A tak to jak zwykle pruzne pisanie. Bo skąd możesz wiedzieć jaka jest różnica jak masz obserwacje tylko taka. Powiedzcie mi kurde bo nie rozumiem. To taka przekora ludzka? Kuzwa jak chodzę w sandałach to już inne byty się nie nadają i pójdę w nich w błoto podwine tylko skarpety wyżej. A macie jakieś porównania co do takich otworów i innych spraw? Bo ja mam. Nie chcę mi się już pisać powoli na takie argumenty. Więc jeszcze raz. Zrób Benek z większym otworem to zobaczysz o czym pisze bo narazie nie wiesz. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Po co ten cały komentarz. (zamiast komentarza wystarczyło uzasadnić) Podaj jaki powinien być wymiar to jak będę budował następną wędzarnię to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 8 Lutego 2021 (edytowane) Po co ten cały komentarz. (zamiast komentarza wystarczyło uzasadnić) Podaj jaki powinien być wymiar to jak będę budował następną wędzarnię to zrobię.Uzasadniłem już wcześniej. Po aptekarsku nie umiem a badań nie posiadam. Jak zrobisz to poznasz różnice. Po prostu swobodniej przechodzi dym i się swobodniej rozkłada. A mały wylot robi zwężenie. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Lutego 2021 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 8 Lutego 2021 Uwaga moderatora:Panowie,zlitujcie się i nie cytujcie tasiemcowych dyskusji.Należy korzystać z funkcji zaznaczania tekstu i cytowania selektywnego Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 8 Lutego 2021 Przeczytałem całego tasiemca i miałem napisać coś głupiego ale sobie odpuszczę Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 8 Lutego 2021 Przeczytałem całego tasiemca i miałem napisać coś głupiego ale sobie odpuszczę Dobrze Wasc zrobisz. Bo moderator zły i krew może się polać. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18133-budowa-w%C4%99dzarni-kibelek-porady-mile-widzane/page/2/#findComment-695807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi