roger Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Marca 2021 (edytowane) Jakiś czas temu... hmmm będzie rok z kolegą masarzem z Dziada pradziada z Niemiec robiliśmy eksperyment pod tytułem salami...On przekonywał mnie że rodzaj mięsa ma małe znaczenie... Hmmm...Zrobiliśmy wołowe, drobiowe,z kangura, z bażanta i wieprzowe (wstawię jutro jak rozkroję) ... Ciekawe nie? Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Marca 2021 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18193-takie-ma%C5%82e-co-nie-co/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Marca 2021 Podziel się wrażeniami smakowymi, to na pewno jest ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18193-takie-ma%C5%82e-co-nie-co/#findComment-699284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Marca 2021 ............ chyba Ci sie kurczak z wolem pomylil ? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18193-takie-ma%C5%82e-co-nie-co/#findComment-699287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Marca 2021 (edytowane) Nic mi się nie pomyliło... Kartki są widoczne, mięso w "kurczaku" to same pałki... robiłem więc wiem co dałem... Sorry daliśmy było nas dwóch... Hmmm powiem szczerze że nie bardzo wiem co mam powiedzieć...Najbardziej wyraziste jest to wołowe i z kangura, ale słowo daje że wszystkie są naprawdę wysokiego lotu, mimo dojrzewania bez komory dbania o wilgotności, temperatury etc tak po "niemiecku" bo w starej niemiekiej "żywej" piwnicy ... Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Marca 2021 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18193-takie-ma%C5%82e-co-nie-co/#findComment-699290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Marca 2021 mimo dojrzewania bez komory dbania o wilgotności, temperatury etc tak po "niemiecku" bo w starej niemiekiej "żywej" piwnicy ... No, bo miałeś do dyspozycji komorę jedną z najlepszych, naturalną .Bardzo ładne przekroje, bezpierścieniowe obsuszanie i pożądane rozdrobnienie tłuszczu.Napisz coś więcej o zastosowanej technologii rozdrabniania mięsa i tłuszczu.Czy salami były szczepione, czy też naturalnie zakwaszone i z jakim efektem końcowym (chodzi mi o odczucie kwaśności w gotowym wyrobie). Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18193-takie-ma%C5%82e-co-nie-co/#findComment-699291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Marca 2021 (edytowane) Aniu powiem Ci szczerze... Dobrałem się do tych batonów po roku, Wiola ilekroć je widziła pytała czy ja to będę jadł, i tak siłą rzeczy jakiś czas temu przestałem się tymi wędlinami interesować... Teraz jak próbuję to żałuję a może i dobrze że nie tykałem...Tak były szczczepione, są w sztucznych osłonkach, dawki i kultury podam jak to spontaniczne zdarzenie zbiorę do kupy... Na razie sam jestem w szoku... smakowym... Mam jeszcze dwa batony wieprzowe i jeden z królika wiem wiem sam nie wierzę co piszę PSSam nikt z rodzinki nie chce próbować Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Marca 2021 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18193-takie-ma%C5%82e-co-nie-co/#findComment-699297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.