PePe Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 4 Listopada 2010 Nie zapominajmy o przesiewaniu mąki przed jej użyciem.Nasze babki miały specjalne przetaki z włosia końskiego, i nie chodziło tylko o wyeliminowanie zanieczyszczeń ale i o napowietrzenie mąki. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1853-pieczywow%C5%82asne-pieczywo/page/4/#findComment-130577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 4 Listopada 2010 No ba,przesiewanie to podstawa dobrego wypieku.Zamiast przetaka można użyć sita.Ale mąkę napowietrzyć trzeba koniecznie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1853-pieczywow%C5%82asne-pieczywo/page/4/#findComment-130578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 5 Listopada 2010 Znalazłem taka ciekawa stronę http://technolog.prv.pl/są to książki dla piekarzy i ciastkarzy dla szkół zawodowych w wersji elektronicznej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1853-pieczywow%C5%82asne-pieczywo/page/4/#findComment-130784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.