Miraceti Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Witam wszystkich Dzisiaj skoro świt chciałem przystąpić do obróbki schabu po peklowaniu, wyciągając kawałki z solanki zalwazylem ze jeden z kawałków opalizujena na zielono drugi jest ok. Samo mięso jest zwarte nie śmierdzi ani nie jest maziowate, solanka czysta i klarowna skla solanki na 2,65kg mięsa 1,09l wody i 100gram soli peklowej pół lyzeczki cukru 2 ząbki czosnku parę kulek ziela pieprzu czarnego i kolendry lyzeczka tymianku. Proszę o pomoc czy mięso się zepsuło czy to normalne pierwszy raz mi się przytrafiła taka sytuacja, dziękuję za wszelką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18801-schab-po-peklowaniu-opalizuje/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zobacz TEN_TEMAT Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18801-schab-po-peklowaniu-opalizuje/#findComment-739765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miraceti Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Dziękuję bardzo za pomoc [Dodano: 24 gru 2021 - 07:21] U mnie to wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18801-schab-po-peklowaniu-opalizuje/#findComment-739766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.