Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

 

Dzisiaj skoro świt chciałem przystąpić do obróbki schabu po peklowaniu, wyciągając kawałki z solanki zalwazylem ze jeden z kawałków opalizujena na zielono drugi jest ok. Samo mięso jest zwarte nie śmierdzi ani nie jest maziowate, solanka czysta i klarowna skla solanki na 2,65kg mięsa 1,09l wody i 100gram soli peklowej pół lyzeczki cukru 2 ząbki czosnku parę kulek ziela pieprzu czarnego i kolendry lyzeczka tymianku. Proszę o pomoc czy mięso się zepsuło czy to normalne pierwszy raz mi się przytrafiła taka sytuacja, dziękuję za wszelką odpowiedź

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18801-schab-po-peklowaniu-opalizuje/
Udostępnij na innych stronach

Zobacz TEN_TEMAT

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18801-schab-po-peklowaniu-opalizuje/#findComment-739765
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.