Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czytaj dokładnie. "produkt tymczasowo niedostępny"

Sorry, ale to nie moja wina.

W momencie jak pisałem był - czas dostawy 2-3 dni. Dla sprawdzenia, dodałem próbnie do koszyka - nie było problemu.

Edytowane przez mikami
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18864-kuter/page/2/#findComment-805825
Udostępnij na innych stronach

Według mnie nie nadaje się. Posiada podwójny nóż na jednym poziomie na dole . Mięso zmielone jest gęstą masą i zmiksowane będzie tam gdzie dosięgną jego noże a co z mięsem ponad nożami .  Ja posiadam takie coś i jestem bardzo zadowolony. popatrz jak rozmieszczone są noże.

https://www.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/ninja-bn800eu.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIyd73mMLI9QIVghh7Ch0u_QcxEAQYAiABEgK8IfD_BwE&gclsrc=aw.ds

Tak tylko pro-forma pytam: do zmiksowania pasztetu aksamitnego się to nada - tak?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18864-kuter/page/2/#findComment-806872
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Robię przeważnie 10 kg parówek -  skład surowca 7,0 mięsa = Wp.kl I -  2,0 kg- wp kl  III  - 4,0 kg.  Mięso z golonki indyka - 1,0 kg. Podgardle 3,0 kg.  Woda 40% w stosunku do mięsa t j. 7,0 x 40% = 2,8 L. Mięso mielone przez siatkę 2-2.5 mm.  Podgardle mielone przez siatkę 2-2,5 mm dwa razy. Mięso dzielone na 10 porcji po 0,7 kg,  tak samo podgardle po 0,30 kg. Woda po 0,28 l na jedną porcję. Miksowanie- kutrowanie  w pierwszej kolejności mięso z dodatkiem  odmierzonej wody i przypraw  czas ok. 60 -  90 sek, następnie otwarcie miksera i dodanie porcji tłuszczu czas kutrowania ok 60-90 sek zależnie od żądanej konsystencji farszu . Taki wsad jednorazowy jest optymalny farsz nie zawiesza się i jest równomiernie zemulgowany .

Czy można prosić Dziadka o przepis na te 10 kg parówek ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18864-kuter/page/2/#findComment-820578
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.