Bahus Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Października 2008 Ozorek cielęcy w sosie balatońskim 600 g ozorka cielęcego sól 2 cebule 5 ziaren pieprzu 1 listek laurowy włoszczyzna Sos: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 3/4 szklanki bulionu z kostki 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy do smaku: papryka, sos sojowy, ziele angielskie, sól, pieprz kilka korniszonów Włoszczyznę obrać, umyć. Cebule obrać, pokroić na plastry, opiec. Ozorek oczyścić, umyć. włożyć do wrzątku, zagotować, odcedzić. Zalać świeżym wrzątkiem, posolić, przykryć, gotować 2 godz. Włoszczyznę, cebule i przyprawy dodać w połowie gotowania. Przygotować sos: czosnek obrać, przepuścić przez praską. Cebule obrać, posiekać, przesmażyć w oleju, dodać koncentrat, dusić podlewając bulionem. Dodać musztardę i czosnek. Przyprawić do smaku. Korniszony posiekać, dodać do sosu. Z ozorka zdjąć skórę, pokroić go skośnie na plastry. Podawać z warzywami i sosem. Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1923-ozorek-ciel%C4%99cy-w-sosie-balato%C5%84skim/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Października 2008 Bahus te wszystkie przepisy które wpisujesz z prędkością "karabinu maszynowego" to Twojego autorstwa :question: pozdrawiam pełen podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1923-ozorek-ciel%C4%99cy-w-sosie-balato%C5%84skim/#findComment-44546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Października 2008 Bahus te wszystkie przepisy które wpisujesz z prędkością "karabinu maszynowego" to Twojego autorstwa :question: pozdrawiam pełen podziwu 70% ale reszta wypróbowana przez kolegów kucharzy. Bahus http://www.gotowanie.wkl.pl/przepisy.php?moje=1 tutaj masz wszystkie moje Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1923-ozorek-ciel%C4%99cy-w-sosie-balato%C5%84skim/#findComment-44548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Października 2008 Bahus te wszystkie przepisy które wpisujesz z prędkością "karabinu maszynowego" to Twojego autorstwa :question: pozdrawiam pełen podziwu 70% ale reszta wypróbowana przez kolegów kucharzy. Bahus http://www.gotowanie.wkl.pl/przepisy.php?moje=1 tutaj masz wszystkie moje... musiał bym się zalogować (a nie jestem użytkownikiem, więc nic z tego nie wyszło) ale, ... zajrzałem w wyszukiwarkę serwisu http://www.gotowanie.wkl.pl/szukaj.php?key=&szukaj=Szukaj&sp=2&s_in%5B%5D=1&date1=&date2=&aut=Bahus ... i o mało nie spadłem z krzesła ... 1511 przepisów autorstwa Bahusa (od ciasteczek po wędliny :shock: ) ... to ja, w garach mieszam przez 28 lat (cześć z tego czasu zawodowo) i mam swoich przepisów coś około trzech setek (niechybnie paskudnie leniwy jestem), a Kolega Bahus pięć razy tyle (nawet mój przyjaciel Maciek Kuroń ma w swoim dorobku niewiele ponad tysiąc) ... chylę czoła - czy jesteś Bahusie zawodowym kucharzem ? pozdrawiam serdecznie i (wstyd napisać) smakowicie ps - szkoda Bahusie, że zdjęć nie robisz tych swoich kulinarnych wspaniałości ... pamiętaj, że "oczy również jedzą" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1923-ozorek-ciel%C4%99cy-w-sosie-balato%C5%84skim/#findComment-44552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Października 2008 ChefPaul,Udzielę Ci informacji na privie, bo tutaj cenzura może wykasować (bez wyjaśnień) Tak się stało w innym moim wątku, gdzie odbiegliśmy trochę od tematu...i zaczęliśmy rozmowę o jagodach. Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1923-ozorek-ciel%C4%99cy-w-sosie-balato%C5%84skim/#findComment-44559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Października 2008 Bahus jaka cenzura o czym ty piszesz :question: :grin: Ja też jestem ciekawy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1923-ozorek-ciel%C4%99cy-w-sosie-balato%C5%84skim/#findComment-44561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.