Bahus Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Października 2008 Wątróbka z kurczaka duszona z gruszkami i cebulą 75 dag gruszek (półtwardych), 25 dag wątróbki z kurczaka, 1 duża cebula, 1 łyżka suszonego majeranku, 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej sól i pieprz do smaku. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Wątróbkę opłukać, namoczyć na 45 min. w mleku. Osączyć i osuszyć. Usunąć błonkę. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim wątróbkę z obu stron przez ok. 4 min. Dodać cebulę. Smażyć nadal, do jej zeszklenia. Posypać majerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić gruszki. Dusić na małym ogniu do miękkości. Podawać z białym pieczywem lub frytkami. Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1925-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-kurczaka-duszona-z-gruszkami-i-cebul%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
italodisco Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Października 2008 Bahus wystarczy. Mam zacząć wklejać przepisy? wklej zdjęcie, powiedz jak to robiłeś a nie klepiesz jak papuga PS. mam w ulubionych 10 portali z przepisami Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1925-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-kurczaka-duszona-z-gruszkami-i-cebul%C4%85/#findComment-44573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Października 2008 Wątróbka z kurczaka duszona z gruszkami i cebulą 75 dag gruszek (półtwardych), 25 dag wątróbki z kurczaka, 1 duża cebula, 1 łyżka suszonego majeranku, 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej sól i pieprz do smaku. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Wątróbkę opłukać, namoczyć na 45 min. w mleku. Osączyć i osuszyć. Usunąć błonkę. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim wątróbkę z obu stron przez ok. 4 min. Dodać cebulę. Smażyć nadal, do jej zeszklenia. Posypać majerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić gruszki. Dusić na małym ogniu do miękkości. Podawać z białym pieczywem lub frytkami.Na taka ilość gruszek tylko 25 dag wątróbki :question: Mam nadzieje,ze zmiana proporcji(50 dag)wątróbki nie zaszkodzi. Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1925-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-kurczaka-duszona-z-gruszkami-i-cebul%C4%85/#findComment-44577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Października 2008 Zwróć uwagę, że tu chodzi o 75dag owoców nieprzetworzonych. Po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pozostanie dużo mniej.Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1925-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-kurczaka-duszona-z-gruszkami-i-cebul%C4%85/#findComment-44580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Października 2008 Bahus-płodny jest! i tyle! :grin: a że transfer obciążony-Nic to hajduczku! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1925-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-kurczaka-duszona-z-gruszkami-i-cebul%C4%85/#findComment-44629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Października 2008 Bahus wystarczy. Mam zacząć wklejać przepisy? wklej zdjęcie, powiedz jak to robiłeś a nie klepiesz jak papuga PS. mam w ulubionych 10 portali z przepisami To dlaczego na nich nie siedzisz tylko tutaj krytykujesz? Nie wiem czy posiadasz odpowiednie kompetencje aby decydować czy wystarczy czy nie. Myślę, że ich nie posiadasz a zatem pozwól, że sam zadecyduję. Bahus PS. Ponieważ jesteś bardzo miły i sympatyczny mogę Ci podać jeszcze 132 linki do portali kulinarnych. Pewnie znajdziesz takie bez "papug" Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1925-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-kurczaka-duszona-z-gruszkami-i-cebul%C4%85/#findComment-44630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Listopada 2008 Nie wiem czy posiadasz odpowiednie kompetencje aby decydować Bahus Ty mimo wieku bardzo nerwowy jesteś :wink: /i do tego taki zero -jedynkowy/,Twoich kompetencji na tym forum nikt nie sprawdza , jak na razie , na Zlocie będzie okazja się wykazać :grin: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1925-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-kurczaka-duszona-z-gruszkami-i-cebul%C4%85/#findComment-44634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.