Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

jakby kropelki wilgoci się wytrącały.

Wilgoci, czy tłuszczu ??? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19430-soliera-kie%C5%82basi/page/2/#findComment-842428
Udostępnij na innych stronach

 

 

Na pewno jest to wilgoć,bo przetrzymywane były w lodówce.

Hmmm...o co się tutaj założyć  :angel: 

Otwórz paczkę i sprawdź.

Lodówka nie ma tutaj nic do rzeczy.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19430-soliera-kie%C5%82basi/page/2/#findComment-842507
Udostępnij na innych stronach

 

 

następnym razem będą zdjęcia.

Nie chodzi o zdjęcia tylko rozpoznanie skroplonej substancji :D

Jestem pewna na 99,99%, że jest to tłuszcz.

Użyłeś do kabanosów choćby częściowo tłuszczu dzika, który jest miękki zaś sprasowanie "próżniowe" skutecznie go wycisnęło.

Spowodowało to stwardnienie kabanosów, bo stały się chudsze.

 Takie twarde-chude kabanosy z ochotą wchłoną wodę....gdyby takowa była  :hmm: 

Górale użyli tłuszczu twardego, prawdopodobnie dolali nieco wody (wchłonęło ją chude mięso) i stąd uzyskali miękkość; o kruchości nic nie piszesz.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19430-soliera-kie%C5%82basi/page/2/#findComment-842537
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
6 godzin temu, soliera napisał(a):

Palcówka po 5 dniach dojrzewania

??

6 godzin temu, soliera napisał(a):

(dodałem kultury bakterii

w jakim celu?

Koncowy produkt nie bedzie Palcowka

pozdrowienia Olek.P
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19430-soliera-kie%C5%82basi/page/2/#findComment-867526
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.