wiesia Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Listopada 2008 Czy suszycie jabłka? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1953-suszone-jab%C5%82ka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Listopada 2008 Czy suszycie jabłka? Ja nie suszę ale ojczulek tak. W piwnicy rozpala w piecu, jak już nagrzeje piec,kładzie gazety na blaty a na nie wysypuje pokrojone jabłka.Bardzo ładnie się ususzą. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1953-suszone-jab%C5%82ka/#findComment-45532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam Ja nie suszę ale pamiętam to z dzieciństwa . Suszyło się w plastrach oczywiście jabłka nie były obierane , w kuchni był piec węglowy nie było problemu . Najukochańsza babcia tak przekładała blaszki ze suszem oby tylko nie za mocno się suszyły . Do tego dochodziły dzikie gruszki które dojrzewały w sianie musiały się zrobić brązowe i miękkie nazywały się chyba" ulęgałki " no i suszone śliwki i chyba gruszki . To był taki zestaw suszonych owoców na zimę . Mogłem jeszcze coś zapomnieć , czas pędzi do przodu a babci już trzydzieści lat nie ma Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1953-suszone-jab%C5%82ka/#findComment-45534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesia Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Listopada 2008 Ja suszę jabłka na kaloryferach, mam zrobioną ramkę z drewnianych litewek plus siatka perlonowa. Za dobe czasu jabłka są ususzone.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1953-suszone-jab%C5%82ka/#findComment-45536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Listopada 2008 Równie dobrze suszą się w suszarce do grzybów i owoców. :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1953-suszone-jab%C5%82ka/#findComment-45538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Listopada 2008 babci już trzydzieści lat nie ma Niektórzy mówią 1 kg babci 1 mln zł i brak zamiennika Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1953-suszone-jab%C5%82ka/#findComment-45542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Listopada 2008 Najsmaczniejsze jabłka do suszu wigilijnego to, odmiany kwaśne.I ja suszę jabłka lecz przed suszeniem blanszuję wówczas nie są ciemne po ususzeniu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1953-suszone-jab%C5%82ka/#findComment-45559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.