piotrek2227 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzień dobry. Dzisiaj przekładałem w lodówce mięso peklowane w workach na sucho i zauważyłem, że w jednym boczku i jednej szynce zgrzewy puściły i worki są nieszczelne. Czy takie mięso już nie nadaje się do użytku? Wiem, że w spakowanych próżniowo workach, tak naprawdę nie ma próżni, ale tutaj wygląda jakby po prostu po natarciu mieszanką było wrzucone do worka bez zgrzewania. Peklowanie trwa już 8 dni i nie wiem kiedy worki się rozszczelniły.Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich. Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez piotrek2227 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19784-peklowanie-na-sucho-nieszczelne-worki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Ja profilaktycznie, zamykając cokolwiek próżniowo, zgrzewam na dwa szwy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19784-peklowanie-na-sucho-nieszczelne-worki/#findComment-826075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Peklowanie trwa już 8 dni i nie wiem kiedy worki się rozszczelniły. Nie jest to wielki problem , zapewne upeklowane. Zdarzało mi się peklować w strunowych i też było dobrze. Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19784-peklowanie-na-sucho-nieszczelne-worki/#findComment-826084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2227 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Dziękuję za odpowiedź. Jutro wyjmę z worków i zobaczę jak to pachnie i wygląda. A od następnego razu zgrzewam podwójnie, a nawet potrójnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19784-peklowanie-na-sucho-nieszczelne-worki/#findComment-826115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Dlatego codziennie obracam worki w chłodziarce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19784-peklowanie-na-sucho-nieszczelne-worki/#findComment-826119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2227 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Dlatego codziennie obracam worki w chłodziarce.Przez pierwsze 4 dni obracałem, później już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19784-peklowanie-na-sucho-nieszczelne-worki/#findComment-826120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasikonik54 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Przed wsadzeniem wsadu wiwiń cały worek żeby nie było kontaktu ręki z mięsem przy wsadzaniu . Lub po prostu po wsadzie wytrzeć ciepłą ścierką końce wora i następnie suchym ręcznikiem dokończyć dzieła . Taki sam problem też miałem 7 lat temu .. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19784-peklowanie-na-sucho-nieszczelne-worki/#findComment-826131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.