Mariusz48585 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Witam, jak parzycie boczek wędzony tak aby był bardzo miękki? Robiłem juz boczek chyba z 5 razy i za każdym razem wychodzi taki trochę gumowaty. Boczek peklowany okolo 5 dni, wiecej nie potrzebuje bo robie zazwyczaj kawałki do max. 0.5kg. Parzę w 80 stopniach tak aby boczek osiagnal w srodku 72-74 stopnie i trwa to zazwyczaj około 1.5h. Macie jakies porady? Boczek zawsze osuszany okolo 2h, wędzony przez 2-2.5h w 50 stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19785-boczek-w%C4%99dzony-parzony/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Dwa razy po 1,5 godz. to minimum, jeżeli boczek ma być miękki . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19785-boczek-w%C4%99dzony-parzony/#findComment-826105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 SV w 62 stopniach przez 8 godzin. Wychodzi mięciutki. Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19785-boczek-w%C4%99dzony-parzony/#findComment-826110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Boczek po zwędzeniu w worek od pakowarki...pakowarynka...Parzenie... tw 80/82*C około godziny, półtorej...Wyłączyć gaz..Gar okryć kocami/ręcznikami/dresami....co tam jest...Rano wyjąć wory, wyjąć boczki z worów, odlać giloretkę do pojemników...Skórka miękka, boczek Giciarski...no i giloretka.... zależy ile robisz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19785-boczek-w%C4%99dzony-parzony/#findComment-826136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakira Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Jest też opcja boczku parzonego, a potem wędzonego, ale to już wychodzi "masełko"... Cytuj szakira Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19785-boczek-w%C4%99dzony-parzony/#findComment-826164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.