Skocz do zawartości

Cyrkulator zanurzeniowy do Sous Vide


Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

 

Proszę o polecenie cylkulatora  tak zeby szło na jeden raz sparzyć ok 6-8 kg wędzonki.

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/
Udostępnij na innych stronach

Prawie kazdym to zrobisz zależy tylko od pojemności naczynia jakim dysponujesz.,

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827031
Udostępnij na innych stronach

https://allegro.pl/oferta/cyrkulator-sous-vide-anova-precision-cooker-nano-11231043529

 

https://allegro.pl/oferta/cyrkulator-do-gotowania-zanurzeniowy-sous-vide-11885470322

 

Ten pierwszy Anova podobno dobra firma lecz z opisu słaby

ten drugi nie wiedomo czy beda czesci za 2 lata i w ogóle . ale za to mocny

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827032
Udostępnij na innych stronach

Używam TAKIEGO

Wszystko zależy od wielkości naczynia i jego izolacyjności. Może obsługiwać naczynia do 40l.

W moim obecnym naczyniu - lodówka turystyczna - parzę jednorazowo 8kg wędlin bo wiecej się nie mieści.

Ten cyrkulator polecam również dlatego, że moduł elektroniki znajduje się obok naczynia, czyli nie działa na niego bezpośrednio para wodna.

Jest to mój drugi cyrkulator (pierwszy - o budowie cylindrycznej) uległ uszkodzeniu na skutek stopniowego gromadzenia sie pary wodnej.


[Dodano: 11 kwi 2023 - 10:42]

 

 

ten drugi nie wiedomo czy beda czesci za 2 lata i w ogóle . ale za to mocny

Jaki tam mocny...grzałaka 1200W.

Polecany przeze mnie - 1500W.

Do kupienia w XXL Gastro 


[Dodano: 11 kwi 2023 - 10:46]

Nie polecam tych rurkowych cyrkulatorów. 

Niektóre potrawy sous vide parzy się np. 24 - 30h. 

Te obudowy nie wytrzymują takiego długotrwałego działania pary wodnej i po pewnym czasie elektronika zaczyna wariować. 

Na gwarancji wymieniono mi 3x na nowy.

Żadne suszenie nie pomoże. Rozebrałam taki uszkodzony cyrkulator (trzeci)  i widać było wilgoć czarno na białym.

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827033
Udostępnij na innych stronach

Mam takie cosik:https://allegro.pl/oferta/klarstein-wolnowar-cyrkulator-do-sous-vide-1300w-13459738669kupiony za grosze jako uszkodzony-wypięty styk od silniczka.Elektronika zalana czymś ala silikon,korozji zero.

Tylko kolor czarny,gar 28l w cylindrze styropianowym 8cm grubości(dorabiany na zamówienie) i daje rade. Mała ciekawostka Parametry fabryczne to od 50c,a w praktyce ustawia i trzyma juz od 30.Cztery lata bez awarii.A wszystko też zalezy na co trafisz.To tak jak z zoną.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827054
Udostępnij na innych stronach

Mam ten i polecam: https://www.amazon.pl/Proficook-Urz%C4%85dzenia-Gotowania-Pr%C3%B3%C5%BCniowego-Srebrny/dp/B07QFWGQ66

Spokojnie utrzymuje 74stopnie w pojemniku GN 1/1 200. Więcej nie miałem potrzeby próbować.

Do minusów trzeba zaliczyć apkę pod Androida która nie jest najwygodniejsza w użyciu. W sumie nie wiem po co apka do urządzenia w którym ustawia się czas, temperaturę i zapomina na kilka/kilkanaście godzin.

Edytowane przez tasior
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827159
Udostępnij na innych stronach

To ja już wiem wszystko...  A czy możecie polecic worki do gotowania  ?  posiadam zgrzewarkę profi cock listwową , model  jeden z piewszych bardzo polecany tu na forum . 

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827251
Udostępnij na innych stronach

 

 

worki do gotowania
  Do parzenia w SV =każdy , do gotowania tylko odporne na temperatury powyżej 100 st. Informacja od producenta 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827260
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio zrobiłem sobie zapas, bo była w dobrej cenie: https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/akcesoria-do-zgrzewarek-prozniowych/folia-do-zgrzewarki-gotze-jensen-sva260 Edytowane przez tasior
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827323
Udostępnij na innych stronach

Super Edytowane przez disel

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827393
Udostępnij na innych stronach

Jednak czy ta folia będzie pasować do profi cock

Bo nie pisze ze moletowana

Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.
Autor: Carlo Ancelotti
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19802-cyrkulator-zanurzeniowy-do-sous-vide/#findComment-827427
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.